Tesla scade prețul pentru Model Y, noul său SUV electric compact

13.07.2020
Tesla scade prețul pentru Model Y, noul său SUV electric compact

Mașinile Tesla sunt considerate a fi cele mai bune mașini electrice, dar cu siguranță nu sunt cele mai ieftine. Prețurile de pornire pentru majoritatea modelelor sunt peste cele ale concurenței din piață, iar noul Model Y era singura mașină care nu a primit o reducere de preț în această primăvară. De fapt, având în vedere că era un model nou, probabil că nici nu avea nevoie la momentul respectiv. Acum însă, Tesla scade prețul și pentru Model Y în SUA.

Tesla scade prețul Model Y cu câteva mii de dolari

Cei care accesează site-ul Tesla pentru a comanda o mașină electrică Model Y vor observa că prețul de pornire al modelului Long Range, adică cel de bază, este cu 3.000 de dolari mai mic. De la 52.999 dolari, acesta a scăzut al 49.999 dolari, sub pragul psihologic de 50.000 de dolari. Desigur, mașina este listată la un preț de pornire de 43.690 dolari, preț care ia în calcul diverse discount-uri și ceea ce Tesla numește „benzină economisită”. În Europa, mașina pornește de la un preț de 63.000 dolari. Este important de menționat că în Europa prețurile afișate includ și taxe, în timp ce prețurile din SUA nu includ taxe.

Model Y este modelul SUV compact, bazat pe șasiul variantei Model 3. De fapt, cele două mașini sunt foarte similare în materie de dotări și chiar design, diferențele fiind mai degrabă de dimensiuni. Model Y este o mașină mai încăpătoare și vine cu cele mai noi componente electrice și electronice disponibile în acest moment în fabricile Tesla. Compania obișnuiește să actualizeze hardware-ul intern al mașinilor fără să anunțe acest lucru. Prețul Model Y este puțin mai mare decât cel al variantei Model 3.

Compania nu a fost afectată foarte mult de pandemie

Elon Musk spune că se așteaptă ca mașinile Tesla să atingă nivelul 5 de autonomie cândva în cursul anului 2020. Acest lucru ar asigura condusul mașinilor autonom pe oricare străzi, fără asistență din partea șoferului. Teoretic, toate mașinile Tesla sunt deja echipate cu toate echipamentele necesare acestei capabilități: camere video, senzori și procesoare puternice. Inginerii concurenței au spus că mașinile Tesla au un avans de cinci ani în materie de putere de procesare la bord.

Se pare că pandemia nu a afectat foarte mult operațiunile Tesla. Compania a livrat în trimestrul doi al anului 90.650 de mașini electrice, înregistrând o scădere de numai 4,8% față de anul trecut. Dintre acestea, 80.050 au fost variante Model 3 și Model Y, în timp ce numai 10.600 au fost variantele „de lux” Model S și Model X.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult