Elon Musk: Fabrica Tesla din Berlin va începe producția înainte de sfârșitul anului

11.10.2021
Elon Musk: Fabrica Tesla din Berlin va începe producția înainte de sfârșitul anului

În cadrul unui „Giga-Fest”, eveniment în care a sărbătorit noua Gigafactory Tesla din Germania, Elon Musk, CEO-ul companiei, a anunțat că se așteaptă să înceapă producția de mașini electrice în Europa înainte de finalul anului. Chiar dacă autoritățile germane încă nu au dat un aviz pozitiv pentru pornirea fabricii, Musk crede că va putea produce între 5.000 și 10.000 de mașini în fiecare săptămână înainte de sfârșitul anului 2022.

Primele mașini Tesla făcute în Europa vor fi livrate în 2021

Fabrica Tesla Gigafactory de lângă Berlin este în construcție de câțiva ani și a fost criticată de-a lungul timpului de diverse grupuri. Compania este acuzată că va folosi multă apă din zonă în producția de mașini, dar totodată că deranjează fauna și că a fost necesară defrișarea a 92 hectare de copaci pentru eliberarea spațiului pe care fabrica se află astăzi.

Musk spune însă că fabrica Tesla va limita pe cât posibil consumul de apă și se angajează să planteze mai mulți copaci decât a fost necesar să fie tăiați. Odată finalizată construcția, autoritățile locale vor evalua impactul asupra mediului pe care fabrica îl are. Abia după avizul autorităților, fabrica va putea fi pornită.

În Gigafactory-ul din Berlin vor fi produse mașini Model Y. Elon Musk spunea în 2019 că această fabrică ar putea avea o capacitate de producție de 500.000 de mașini electrice pe an și că va crea 12.000 de locuri de muncă.

Cu siguranță însă, prezența unei fabrici Tesla în Europa va asigura un flux mai rapid de livrări pentru țările din zonă, mașinile vândute în prezent aici fiind aduse din fabricile din SUA, timpii de așteptare fiind ridicați, iar costurile de transport mai mari decât în cazul altor producători.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult