Este posibil ca primul om mort într-un accident în care a fost implicat un automobil Tesla pe mod Autopilot să se fi uitat la un film înainte de incident

04.07.2016
Este posibil ca primul om mort într-un accident în care a fost implicat un automobil Tesla pe mod Autopilot să se fi uitat la un film înainte de incident
Apar noi detalii din accidentul rutier mortal în care a fost implicat un automobil Tesla Model S care rula pe sistemul Autopilot. În urma incidentului, şoferul şi-a pierdut viaţa. Conform Florida Highway Patrol, la bordul maşinii a fost descoperit un DVD player portabil. Dispozitivul încă rula un film „Harry Potter” după ce accidentul s-a produs, potrivit unui poliţist rutier care a ajuns la faţa locului. Şi un localnic a declarat că a auzit sunete, care păreau că provin dintr-un film, venind din maşina avariată. Totuşi, un alt martor, care susţine că a ajuns la faţa locului înaintea poliţiştilor, a spus că din vehicul nu se auzea nimic.
 
Citeşte şi: Elon Musk susţine că sistemul autopilot de pe automobilele Tesla reduce riscul de accidente cu 50% 
 
Urmează ca anchetatorii să afle dacă şoferul automobilului Tesla mort în accident, Joshua Brown, urmărea sau nu un film înaine de a se produce impactul. 
 
 
Accidentul a avut loc pe o şosea din Florida, în luna mai, după ce un camion a intrat pe arteră şi a fost lovit de automobilul Tesla care circula regulamentar. Nici şoferul – despre care Tesla spune că deţine responsabilitatea finală pentru acţiunile maşinii -, nici pilotul automat n-au sesizat obstacolul din faţă, iar frânele nu au fost acţionate. De obicei, atunci când detectează un pericol sistemul Autopilot îl avertizează pe şofer şi îi transmite să preia controlul maşinii. 
 
Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, a declarat, într-o discuţie avută cu Ministrul Transporturilor din Norvegia, că sistemul autopilot de pe maşinile produse de companie reduce riscul de accidente rutiere cu 50%. 
 
Acelaşi şofer, Joshua Brown, a scăpat cu viaţă dintr-un incident rutier în luna aprilie a acestui an, tocmai datorită sistemului Autopilot de pe maşina lui Tesla. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult