FIIDO D11 ar putea fi prima bicicletă electrică pliabilă cu autonomie de 100 km în modul de pedalare asistat

13.06.2020
FIIDO D11 ar putea fi prima bicicletă electrică pliabilă cu autonomie de 100 km în modul de pedalare asistat

Creația unui producător de biciclete electrice specializat în modele pliabile pentru oraș, FIIDO D11 promite autonomie generoasă în modul electric fără compromisul unui acumulator mare și inestetic.

Având drept atu prețul de 799 dolari valabil pe durata campaniei de finanțare programată să înceapă din 20 iunie pe Indiegogo, FIIDO D11 vine echipată cu un motor de 250W înglobat în butucul roții din spate și acumulator de 11.6Ah/36V ascuns în cadrul metalic. Acesta se încarcă de la priză cu ajutorul unui adaptor AC similar celor pentru laptop, timpul de așteptare pentru o încărcare 0-100% fiind de 5-6 ore.

În funcție de preferințe și bugetul disponibil, bicicleta va putea fi comandată cu schimbător de viteze Shimano cu 7 trepte, obținând flexibilitate deplină în modul de pedalare manuală. În practică, opțiunea cu pinion fix și pedalare asistată ar putea fi o combinație la fel de bună, folosirea propulsorului electric la plecarea de pe loc și în accelerare fiind mai comodă decât schimbarea manuală a treptelor de viteză.

Limitată conform legislației europene la viteza de 25 Km/h (poate fi deblocată), FIIDO D11 ar putea să acopere 30-50 Km în modul full-electric, folosind doar maneta de accelerație în modul MOPED. Cât despre autonomia de 100 km, aceasta este obținută prin activarea modului ECO, limitând puterea motorului electric la un nivel optim pentru pedalare asistată.

Din păcate, FIIDO D11 vine fără suspensie dedicată, fiind pretabilă mai mult pentru deplasarea pe drumuri bune.

Așa cum se cuvine pentru o bicicletă intenționată pentru deplasări pe străzile orașelor, FIIDO D11 vine cu frâne pe disc față-spate, far LED pentru deplasarea pe timp de noapte și claxon electronic.

În vederea transportului, cadrul bicicletei se desface de la jumătate prin intermediul unui mecanism tip balama. Un sistem similar este folosit și pentru plierea ghidonului, bicicleta echipată cu roți de 16 inch încăpând fără probleme în lift sau în portbagajul autoturismului.

Construită pe un cadru din aluminiu, FIIDO D11 cântărește 12.9 kg cu tot cu acumulatorul instalat în suportul pentru scaun.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News