FOTO, VIDEO: O echipă de studenți a construit un automobil electric care include doar materiale reciclate

16.11.2020
FOTO, VIDEO: O echipă de studenți a construit un automobil electric care include doar materiale reciclate
Foto: captură din video

O echipă de 22 de studenți din Olanda a construit un automobil electric care include doar materiale reciclate.

Șasiul este realizat dintr-un material bazat pe in și sticle de plastic reciclate, iar la interior au fost folosite materiale textile provenite din locuințe și ferme.

Mașina cu două locuri, cu design sportiv, se numește „Luca” și poate atinge o viteză maximă de 90 km/h. Autonomia maximă cu bateriile încărcate complet este de 220 km/h.

Citește și: Comparație între cele mai atractive SUV-uri electrice: BMW iX vs Tesla Model Y

„Această mașină este cu adevărat specială deoarece este realizată doar din deșeuri”, a declarat Lisa van Etten, managerul de proiect.

Foto: e360.yale.edu

Pentru caroserie au fost flosite tipuri de plastic tari, care se găsesc în electronice, jucării și electrocasnice. „Bureții” scaunelor sunt realizați din păr de cal și cocos.

Un automobil electric sustenabil

„Luca” a fost construită în aproximativ 18 luni. Studenții au dorit să arate care este potențialul pe care îl au deșeurile.

„Sperăm că producătorii auto vor începe să folosească materiale provenite din deșeuri”, a spus Matthijs van Wijk, membru al echipei.

Foto: captură din video

Deșeurile pot fi folosite și în alte domenii, nu doar în industria auto. Companiile din construcții caută alternative la ciment, care este o sursă majoră de poluare.

Citește și: Un bărbat și-a cumpărat Tesla Model Y. Cele trei motive, surprinzătoare, pentru care deja vinde mașina

StoneCycling, o companie olandeză, a realizat WasteBasedBricks, cărămizi produse în proporție de 60% din materiale de construcții aruncate la gunoi.

Un produs similar, numit K-brick, a dezvoltat și firma britanică Kenoteq.

Sursa: CBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult