Foxconn devine fabricant de autoturisme electrice, în colaborare cu brandul american Fisker

14.05.2021
Foxconn devine fabricant de autoturisme electrice, în colaborare cu brandul american Fisker
foto: Wikipedia

Cunoscut mai ales pentru rolul de principal fabricant iPhone, gigantul Foxconn pregătește o expansiune majoră pe segmentul autoturisme electrice.

Fisker, un startup american fără prea mare rezonanță în industrie, anunță semnarea unui acord cu Foxconn, gigantul Taiwanez urmând să participe la co-dezvoltarea și în cele din urmă fabricarea unui autoturism (posibil mai multe) cu propulsie electrică. Produsul finit va fi comercializat sub brandul Fisker, în piețețe nord-americane, europene, dar și regiunea Asiei (China și India), până cel târziu la finalul anului 2023.

Detalii esențiale, cum ar fi numele autoturismului și locația exactă unde va fi fabricat, nu au fost dezvăluite de cei doi parteneri. În ceea ce privește formatul ales, Fisker descrie un „vehicul de ultimă generație”, deci nici un sedan, nici SUV, dar care este capabil să transporte cinci persoane.

Fisker numește programul comun Project PEAR, cu referire la denumirea Personal Electric Automotive Revolution.

Președintele și CEO-ul Fisker, Henrik Fisker, descrie noul vehicul PEAR drept „următoarea mare inovație în industria auto”, o mașină dezirabilă „atât din punct de vedere emoțional”, dar și „ecologică”, în sensul că nu o vei putea identificat imediat ca pe o reclamă ambulantă la mașinile electrice. Mai degrabă, conceptul de design va fi conceput pentru a atrage posesorii de autoturisme convenționale.

Colaborarea semnată între cele două companii prevede livrarea unui număr de 250.000 vehicule anual, distribuite piețelor de desfacere sus amintite.

Pregătind terenul pentru expansiunea pe segmentul vehicule electrice, Foxconn s-a asociat cu producătorul auto chinez Zhejiang Geely Holding Group, formând o societate mixtă care să ofere producătorilor de automobile servicii de producție și consultanță. Cel mai probabil, acordul semnat cu Fisker este doar prima dintre mai multe colaborări de acest gen, care vor fi anunțate în perioada următoare. Altfel spus, Foxconn este pe cale să devină un producător OEM de autoturisme electrice, livrând tot felul de modele semnate de branduri mai mult sau mai puțin cunoscute, care doresc să-și externalizeze activitatea de producție după modelul Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult