Fratele mai mic al lui Elon Musk a vândut 30.000 de acțiuni Tesla. Motivul posibil

11.02.2021
Fratele mai mic al lui Elon Musk a vândut 30.000 de acțiuni Tesla. Motivul posibil
Kimbal Musk (Foto: Profimedia Images)

Kimbal Musk, fratele mai mic al lui Elon Musk, a vândut 30.000 de acțiuni Tesla pe 9 februarie, la prețul de 852,12 dolari pe titlu. Pachetul valora, la momentul respectiv, 25,6 milioane de dolari.

Kimbal, în vârstă de 48 de ani, este CEO și co-fondator al Kitchen Restaurant Group, dar și membru al consiliului director al Tesla.

În 2020, acțiunile constructorului de automobile electrice au crescut cu 743%.

Citește și: Elon Musk ar vrea ca lumea să îi uite. Cine sunt necunoscuții care au fondat, de fapt, Tesla

Kimbal Musk mai deține 599.740 de acțiuni Tesla, potrivit documentelor depuse la U.S. Securities & Exchange Commission.

Este posibil ca vânzarea să aibă legătură cu anunțul recent al companiei. Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Mulți analiști se tem că volatilitatea monedei virtuale poate afecta semnificativ profitul companiei auto.

La momentul redactării articolului, o acțiune Tesla valora 804,82 dolari.

Kimbal și Elon Musk au pornit împreună în afaceri

Cei doi frați Musk au fondat, în anii ’90, Zip2, o firmă care oferea ghiduri turistice pentru orașe, hărți și servicii de tip pagini aurii pentru publicații. Compania a fost cumpărată de Compaq cu 307 milioane de dolari. Elon Musk susține că a realizat personal cea mai mare parte a codului din spatele Zip2.

Tosca Musk (Foto: Wikipedia)

Musk a folosit banii obținuți din vânzarea Zip2 pentru a cofonda X.com, care a devenit ulterior, după o fuziune, PayPal. Compania a intrat în 2002 în proprietatea eBay în schimbul a 1,5 miliarde de dolari.

Cei doi au și o soră, Tosca, în vârstă de 46 de ani.

Sursa: Mint

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Descoperirea surprinzătoare făcută la o Tesla la care bateriile mai țineau doar 27 de km

Marii beneficiari, puțin cunoscuți, ai succesului Tesla. Organizații care își pot îmbogăți investitorii datorită companiei lui Elon Musk

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult