GALERIE FOTO: Cum arată prima stație de servicii din Marea Britanie gândită exclusiv pentru vehicule electrice

08.12.2020
GALERIE FOTO: Cum arată prima stație de servicii din Marea Britanie gândită exclusiv pentru vehicule electrice
Foto: Gridserve

Prima stație de servicii gândită exclusiv pentru vehicule electrice a fost deschisă în Marea Britanie, în apropiere de Braintree, în Essex.

Stația este deținută de compania Gridserve și este prima dintr-o rețea de peste 100 care urmează să fie dezvoltată în următorii cinci ani.

Posesorii de mașini electrice își pot încărca vehiculele la unul dintre cele 36 de puncte disponibile, care oferă putere de până la 350 kW. Potrivit Gridserve, aceste stații de încărcare pot oferi o autonomie de 322 de km în doar 20 de minute.

Compania estimează că, în medie, bateriile unui vehicul electric vor fi încărcate de la 20 la 80% în schimbul a aproximativ 13 dolari.

Vehicule electrice încărcate cu energie provenită din surse eco

Stația este alimentată cu electricitate din surse ecologice. Printre acestea se numără propriile panouri solare, montate pe acoperișurile structurilor din stație, dar și ferme solare și turbine eoliene.

Există și o baterie de 6 MWh care este folosită pentru echilibrarea sistemului. Potrivit companiei, în zilele de iarnă aceasta poate înmagazina suficientă energie pentru a propulsa vehicule electrice până la 38.600 de km.

Marea Britanie se numără printre țările care vor interzice, începând cu anul 2030, vânzarea de vehicule noi cu motoare cu ardere internă. Unele modele hibrid și comerciale vor fi permise până în 2035.

Potrivit unei estimări recente, peste 10 ani pot fi 10 milioane de mașini electrice pe drumurile din țară.

Numărul de stații de încărcare va crește rapid în Europa. Unele țări nu vor mai permite deschiderea de noi benzinării dacă acestea nu includ puncte de încărcare pentru mașini electrice.

Foto, sursa: Gridserve

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video