Garmin anunță o nouă serie de camere video auto, cu opțiune pentru stocare cloud a clipurilor importante

12.06.2021
Garmin anunță o nouă serie de camere video auto, cu opțiune pentru stocare cloud a clipurilor importante
foto: Garmin

Disponibile direct pe site-ul Garmin, acestea sunt Dash Cam Mini 2 și Dash Cam 47 cu rezoluție 1080p, modelul Dash Cam 57 cu rezoluție 1440p și versiunea 67W, echipată cu lentile ultra-wide.

Cu excepția modelului ultra-compact Mini 2, toate dispun de receptor GPS pentru atașarea coordonatelor de localizare și viteza reală, cât și un ecran de 2 inch pentru încadrarea imaginii și vizualizarea înregistrărilor. Prețurile pornesc de la 130 dolari pentru modelul Mini 2 și ating 260 dolari în cazul versiunii Dash Cam 67W.

Aparent, funcționalitatea suplimentară este obținută cu ajutorul conectivității WiFi și o aplicație dedicată pentru smartphone, care facilitează atât vizualizarea/descărcarea wireless a clipurilor obținute, cât și încărcarea în spațiul cloud a celora care ar putea surprinde un eventual incident în trafic.

Pe lista facilităților oferite mai intră și Parking Mode, o funcție prin care camera video rămasă montată pe bordul autoturismului se poate „trezi” și înregistra eventuale evenimente. Totodată, situația alertată poate fi vizualizată în timp real cu aplicația Garmin Drive, folosind modul Live View. Tod din aplicație pot fi ajustate setările camerei video, respectiv descărcate înregistrările obținute.

Cât despre serviciul de stocare cloud, acesta se numește Garmin Vault și asigură stocarea gratuită a evenimentelor surprinse pe video, timp de ”cel puțin 24 de ore”. Limita poate fi crescută la 30 de zile, optând pentru versiunea cu abonament a acestui serviciu.

Desigur, toate cele patru modele de camere video auto oferă în continuare opțiunea pentru înregistrare pe card microSD, ca o modalitate facilă și puțin costisitoare pentru stocarea locală a unui număr mare de clipuri video.

Pe lista dotărilor extra mai intră și controlul vocal pentru declanșarea funcției de înregistrare, respectiv alerte vocale pentru situații periculoase, cum ar fi alertă de coliziune iminentă cu mașina din față, părăsirea benzii de circulație și traversarea sectoarelor de drum cunoscute ca fiind locații preferate pentru amplasarea radarelor pentru viteză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult