Google aduce funcția Car Key și pe Android, permițând folosirea telefonului în rol de cheie pentru pornirea maşinii

17.10.2021
Google aduce funcția Car Key și pe Android, permițând folosirea telefonului în rol de cheie pentru pornirea maşinii
Foto: bmw-sg.com

Anunțată mai întâi pentru iOS, suportul Digital Car Key ar putea fi adăugat și pe dispozitivele cu Android 12 printr-o actualizare Google Play Services, permițând folosirea telefoanelor mobile în rolul de cheie pentru accesarea și pornirea autoturismului.

În luna martie a acestui an Google anunța Android SE Alliance, o inițiativă care promovează folosirea cheilor auto în format digital și păstrarea unei versiuni digitale a permisului de conducere, pe telefonul mobil. O lună mai târziu, aflam de la conferința Google I/O că Google se alătură Apple, susținând implementarea funcției Digital Car Key în Android 12.

Însă dincolo de anunțul foarte scurt, Google nu a precizat când anume putem aștepta să vedem această funcționalitate pe dispozitive și cu ce parteneri. Știm doar că Apple colaborează pentru implementarea tehnologiei Car Key în premieră pentru autoturismele BMW, însă doar la anumite modele de generație recentă.

Google Digital Car Key

Cu nume inspirat de actuala tehnologie CarPlay, Car Key nu va mai fi astfel o exclusivitate iOS. Totuși, nu este exclus ca Google promoveze această funcționalitate sub un nume ușor diferit (Ex Digital Car Key), chiar sistemul de comunicație folosit este asemănător.

Potrivit indiciilor descoperite de membrii forumului XDA-Developers, analizând cea mai recentă actualizare Google Play Services (v21.39.15), funcționalitatea se bazează pe folosirea chip-ului NFC. Asta înseamnă că deblocarea se face de la distanță mică (câțiva centimetri), așezând telefonul într-o zonă special delimitată pe consola autoturismului. Tot din codul aplicației aflăm și că suportul va fi limitat la anumite modele de telefoane și anumite regiuni, Google optând cel mai probabil pentru o lansare graduală a acestui serviciu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video