Google Maps dispare din Android Auto după update. Nu instalați ultima versiune!

19.01.2022
Google Maps dispare din Android Auto după update. Nu instalați ultima versiune!

Dacă încă nu ați făcut update la cea mai nouă versiune de Android Auto, probabil că ar fi o idee bună să nu o faceți încă. Google a confirmat în urma plângerilor fanilor că există un bug în versiunea Android Auto 7.2 care face ca aplicația Google Maps să dispară din sistemul de control al mașinii. Astfel, navigația prin intermediul Google Maps devine imposibilă, fiind necesară apelarea la alternative. Având în vedere că navigația de pe smartphone este unul dintre motivele principale pentru care este folosit Android Auto, aceasta este o problemă gravă.

Utilizatorii de Android Auto au raportat dispariția Google Maps

Android Auto se poate actualiza automat la versiunea 7.2 prin intermediul Play Store, dacă ai actualizările setate pe automat. Astfel, poate că ar fi o idee bună să opriți această capabilitate până când Google rezolvă problema. Aplicația Google Maps nu mai apare pe ecran, iar pornirea aplicației prin comandă vocală afișează mesajul „Această aplicație nu este disponibilă pe dispozitivul dumneavoastră”. Cel care a raportat prima dată problema pe forumurile Google, a întâmpinat-o pe un Galaxy S21 Ultra pe care încerca să îl conecteze la un Audi Q7 din 2018. Posibil ca alte combinații de telefoane și mașini să nu întâmpine aceleași probleme.

Din fericire, faptul că nu poți accesa Google Maps nu înseamnă că nu poți folosi alternative. Mulți dintre utilizatorii de Android Auto folosesc alte aplicații alternative, chiar și de la Google. Waze este una dintre cele mai populare aplicații de navigație din lume, iar aceasta încă funcționează. Spre diferență de Google Maps, Waze include și alerte pentru diverse pericole de pe drum, raportate de către alți șoferi. Ce nu oferă Waze este o gamă la fel de largă de puncte de interes de pe hartă, fiind o aplicație concentrată în special pe rute cât mai rapide din punctul A în punctul B.

Google Maps îți poate arăta și cele mai apropiate magazine și poți vedea informații despre acestea rapid, cu o singură apăsare. Desigur, cei care preferă Google Maps, vor putea în continuare să folosească aplicația direct pe telefon, chiar și după acest update cu probleme. Singurul dezavantaj este că nu mai poți afișa aplicația direct pe ecranul mașinii.

Având în vedere că deja a confirmat că știe despre existența problemei, probabil că Google o va rezolva repede.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult