Galaxy S21 Ultra obține un scor mai mic decât S20 Ultra și iPhone 11 Pro Max în testele DxOMark

02.03.2021
Galaxy S21 Ultra obține un scor mai mic decât S20 Ultra și iPhone 11 Pro Max în testele DxOMark

Samsung susține că noua cameră de pe Galaxy S21 Ultra este cea mai avansată și cea mai performantă pe care a realizat-o până acum, dar testele DxOMark spun o poveste diferită. Nu numai că noua cameră nu reușește să atingă nici nivelul de performanță obținut de camera lui Galaxy S20 Ultra de anul trecut, dar este în urma unor modele mult mai vechi precum iPhone 11 Pro Max și Huawei Mate 30 Pro 5G, lansate la finalul anului 2019.

Galaxy S21 Ultra dezamăgește în testele DxOMark

Testele DxOMark sunt deja celebre printre fanii smartphone-urilor, însă nu toată lumea le consideră tot timpul relevante pentru performanța în cazurile normale de utilizare. Totuși, conform baremului de notare al site-ului, Galaxy S21 Ultra are o performanță similară cu modelul de acum un an la capitolul fotografie cu camera principală, chiar dacă noul model folosește, în teorie, un senzor de 108 megapixeli dintr-o generație mai nouă.

Performanța este mult mai slabă însă în cazul fotografiei zoom, chiar dacă S21 Ultra folosește două camere cu zoom, față de una singură pe modelul mai vechi. Surprinzător este însă și faptul că la capitolul captură video noul model este mai slab.

O diferență între cele două modele testate de DxOMark ar fi însă versiunea dispozitivelor. Astfel, s-ar putea să fie vorba despre o calitate diferită a procesării foto între variantele telefoanelor. Galaxy S20 Ultra de anul trecut, care a obținut 126 de puncte în testele DxO era echipat cu un chipset Snapdragon 865, pe când noul model Galaxy S21 Ultra folosește un chipset Exynos.

galaxy s21 ultra score

Aceasta ar putea fi doar încă o diferență între variantele de SUA și Europa ale telefoanelor Samsung. De-a lungul timpului au fost evidențiate diferențe de performanță, de căldură produsă de procesor, sau chiar de autonomie. Diferențele între performanța camerelor nu au fost evidențiate până la aceste teste.

Desigur, nu totul este într-o notă negativă și Galaxy S21 Ultra are totuși o cameră performantă, însă nu așa performantă atunci când este pusă în comparație cu alte telefoane de top din piață. Problema este că apare mai mult zgomot de imagine decât te-ai aștepta de la un telefon din gama de top, în timp ce stabilizarea video nu este tocmai eficientă, spun cei de la DxOMark.

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult