Google Maps începe să ascundă benzinăriile de pe hartă pentru anumiți utilizatori

18.08.2023
Google Maps începe să ascundă benzinăriile de pe hartă pentru anumiți utilizatori

Benzinăriile devin puncte de interes mai puțin importante, care vor fi chiar ascunse de pe Google Maps pentru șoferii mașinilor electrice. Cei care folosesc Android Auto pe vehicule cu propulsie electrică nu vor mai vedea pe hartă benzinăriile drept puncte de interes, fiind afișate de acum prioritar stațiile de încărcare electrică. Această funcție afectează atât utilizatorii de mașini cu Android Auto la bord, cât și pe cei care dețin mașini cu Android Automotive preinstalat.

Șoferii de mașini electrice vor fi îndrumați prioritar către stații de încărcare electrică pe Google Maps

Google a confirmat această schimbare și spune că, de fapt, cei care dețin mașini electrice cu Android Automotive au primit deja această schimbare încă de anul trecut. Conform The Verge, Google speră că această schimbare va asigura o experiență mai bună pentru șoferii de mașini electrice, în special pentru cei care sunt dependenți de telefonul mobil pentru accesul la hărți.

Pe lângă această funcție automată, care doar pune pe hartă prioritar stațiile de încărcare electrică, Google oferă și alte funcții dedicate mașinilor electrice în aplicația Maps:

  • Disponibilitatea în timp real a porturilor de încărcare: Această funcție vă arată câte porturi de încărcare sunt disponibile la o stație, astfel încât să nu fiți nevoit să așteptați la coadă.
  • Filtre de viteză de încărcare: Puteți filtra stațiile care oferă diferite viteze de încărcare, cum ar fi „foarte rapidă” (150 kW sau mai mult) sau „rapidă” (50 kW sau mai mult).
  • Filtre de tip de priză: Puteți filtra și stațiile care oferă tipul de priză al vehiculului dvs. electric.
  • Adăugarea opririlor de încărcare la călătorii: Când planificați o călătorie în Google Maps, puteți adăuga opriri de încărcare pe traseu. Maps vă va sugera cele mai bune opriri de încărcare pe baza unor factori precum traficul curent, nivelul de încărcare și consumul de energie estimat.
  • Stații de încărcare în rezultatele căutării: Atunci când căutați afaceri sau locuri în Google Maps, veți vedea acum dacă au stații de încărcare la fața locului. Acest lucru vă face mai ușor să găsiți un loc unde să vă încărcați mașina în timp ce vă aflați în oraș.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult