Harley-Davidson lansează propriul brand de motociclete electrice: LiveWire

11.05.2021
Harley-Davidson lansează propriul brand de motociclete electrice: LiveWire
Foto: Harley Davidson

Deși este recunoscut mai degrabă pentru sunetul caracteristic și aspectul „musculos” al motocicletelor sale, producătorul Harley-Davidson se alătură revoluției electrice creând propria divizie de motociclete electrice: LiveWire.

Numită după prima motocicletă electrică Harley, dezvăluită în anul 2019, noua ramură LiveWire va livra primul model comercial în luna iulie a acestui an.

Cu preț de 30000 dolari, modelul LiveWire creat cu scop demonstrativ în urmă cu doi ani folosea o construcție din aluminiu, fiind mult mai ușor decât o motocicletă convențională Harley-Davidson.

Harley-Davidson a confirmat încă din luna februarie că va crea o divizie separată axată pe vehiculele electrice, deoarece își propune să atragă noi fani din rândul publicului tânăr și mai conștient de nevoia protejării mediului înconjurător.

„Ne asumăm oportunitatea de a conduce și de a defini piața EV pe segmentul motocicletelor”, a declarat directorul executiv Jochen Zeitz, în cursul zilei de luni.

Harley-Davidson LiveWire
foto: Harley-Davidson

„LiveWire intenționează, de asemenea, să inoveze și să dezvolte tehnologii care să fie aplicabile în viitor motocicletelor electrice Harley-Davidson”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult