Hyundai va dezvolta de acum doar vehicule cu propulsie electrică

29.12.2021
Hyundai va dezvolta de acum doar vehicule cu propulsie electrică

Gigantul sud-coreean Hyundai anunță închiderea diviziei sale responsabilă cu dezvoltarea de motoare termice, direcționând de acum toate resursele către dezvoltarea de vehicule cu propulsie electrică.

Unul dintre greii industriei auto, Hyundai are o experiență de 40 ani în dezvoltarea de motoare termice, tehnologiile actuale fiind printre cele mai avansate din industrie. Din păcate, evoluția companiei pe acest segment se oprește aici, actuala ofertă de motorizări pentru autoturismele Hyundai cu propulsie termică având șanse minime de a mai primi noi adiții.

Sistarea oricăror eforturi pentru dezvoltarea de noi tehnologii pentru motoare termice a fost anunțată de noul șef pe divizia cercetare și dezvoltare, Park Chung-kook, într-un mesaj adresat angajaților Hyundai:

„De acum, tranziția către electrificare este inevitabilă. Dezvoltarea propriului motor este o mare realizare, dar trebuie să schimbăm sistemul pentru a crea inovații viitoare bazate pe marele atu din trecut.”

Divizia de cercetare a Hyundai numără nu mai puțin de 12000 de angajați, care contribuie într-un fel sau altul la dezvoltarea de motoare. De acum, toți aceștia sunt transferați la noua divizie specializată în tehnologii de propulsie pentru segmentul EV:

„Cercetătorii de la unitatea de proiectare a motoarelor s-au mutat în centrul de proiectare pentru electrificare, lăsând doar un grup restrâns pentru aplicarea de modificări asupra motoarelor existente.”

Deși, în trecut Hyundai s-a arătat mai degrabă ezitant în a se implica pe deplin in dezvoltarea de vehicule electrice, de data aceasta drumul ales este fără cale de întoarcere. Cel mai probabil, motorizările termice vor mai putea fi găsite doar în sistem hibrid, echipările de tip convențional dispărând din ofertă în viitorul apropiat.

Paralel cu sistemele de propulsie pur-electrică, Hyundai a investit considerabil și în tehnologia fuel cell, folosind hidrogenul ca sursă primară de energie. Din păcate, costurile crescute ale acestei tehnologii și lipsa infrastructurii necesare pentru realimentare reduc șansele de a contura o alternativă la vehiculele pur-electrice, alimentate de acumulatori.

Este de așteptat ca Hyundai să dezvăluie o ofertă completă de vehicule electrice din gama Ioniq, mai performante și cu prețuri mai competitive decât am fost obișnuiți până acum.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult