ID.AERO de la Volkswagen va fi primul sedan electric al companiei. Debutează în 2023

03.07.2022
ID.AERO de la Volkswagen va fi primul sedan electric al companiei. Debutează în 2023

Volkswagen a adus în ultimii ani câteva mașini electrice de succes, sub forma ID.3, ID.4 și noul ID.5, cât și o reimaginare a dubiței „Tansporter”, ID.BUZZ. Anul viitor, compania va lansa însă o nouă mașină, care nu va semăna cu niciuna dintre acestea. VW a prezentat în China un nou concept de vehicul electric, ID.AERO, care va fi baza pentru primul model sedan electric al său, după multiple modele hatchback și SUV. Acesta va fi considerat un model de referință și „flagship”-ul seriei sale de mașini electrice.

După mai multe modele hatchback și SUV, a venit rândul pentru ID.AERO, un sedan electric de la VW

ID.AERO este programat să intre în producție abia la jumătatea anului viitor, cu o lansare programată în perioada respectivă. Acesta va debuta pe piața din China și promite autonomie de 620 km (385 mile), conform standardului de testare WLTP. Mașina finală ar trebui să nu fie foarte diferită de ceea ce vedem în aceste imagini, cu o linii „sportive” pentru a asigura o formă aerodinamică. Aceasta ar trebui să ofere un coeficient de frecare cu aerul de 0,23, similar cu ceea ce vedem pe mașinile de curse.

id.aero back

Mașina va oferi și echipări considerate de lux, în ciuda faptului că va ținti spre zona de „mass market”, cu faruri avansate, stopuri cu LED și un acoperiș negru lucios. Totuși nu știm ce înseamnă acest lucru pentru mașinile VW din China, întrucât nu a fost anunțat un preț țintă pentru acest model.

Volkswagen speră însă ca ID.AERO să fie o opțiune aleasă în special de către cei tineri care cumpără pentru prima dată o mașină, categorie de clienți care înregistrează creșterea cea mai mare în această țară. Chiar dacă prezentarea a avut loc în China, această mașină ar trebui să fie un model „global”, care se va vinde pe toate piețele din lume.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult