Imagini cu primul automobil electric Xiaomi, modelul MS11, publicate pe internet

31.01.2023
Imagini cu primul automobil electric Xiaomi, modelul MS11, publicate pe internet

Imagini cu automobilul electric pe care îl pregătește producătorul de electronice Xiaomi au apărut pe internet, la scurt timp după ce un prototip camuflat al mașinii a fost surprins pe drumuri publice.

Xiaomi MS11 ar urma să debuteze pe piață în primul trimestru din 2024. Mașina este un sedan cu patru uși care seamănă foarte mult cu un alt model electric produs în China, BYD Seal. Blocurile optice spate sunt similare cu cele de pe unele mașini Aston Martin, iar pentru faruri Xiaomi pare să se fi inspirat de la compania McLaren.

Din imagini, publicate pe rețeaua de socializare Weibo, mai observăm că automobilul are un plafon din sticlă, roți mari, un senzor LiDAR și frâne care par să fie furnizate de Brembo.

Xiaomi

Nu există poze cu interiorul mașinii. Sistemele de infotainment sunt cele prin care producătorii de automobile electrice încearcă, mai nou, să se diferențieze de concurență. Recent, compania Sony Honda Mobility a prezentat, pe scena CES 2023, primul său model de automobil integral electric, sub marca Afeela. Mașina pune accent pe divertisment și va include, cel mai probabil, o consolă PlayStation.

Citește și: Talibanii au prezentat Mada 9, primul „supercar” din Afganistan. Mașina ar urma să devină un EV în viitor

Nu știm nimic despre autonomia Xiaomi MS11 sau cât de repede accelerează vehiculul de la 0 la 100 km/h. Potrivit unor zvonuri, automobilul va folosi un motor electric dezvoltat în casă de Xiaomi. Bateriile vor fi furnizate de companiile chineze CATL și BYD.

Xiaomi a început să dezvolte un automobil electric în 2021 după ce a achiziționat compania Deepmotion Tech, care dezvolta tehnologii pentru automobile capabile să se conducă singure. Apoi, gigantul din industria electronicelor a construit o fabrică auto.

O altă mare companie de pe piața de electronice care lucrează, potrivit unor surse, la un EV este Apple.

Sursa: Carscoops

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult