În China va fi lansată o clonă de Smart, care va fi construită cu ajutorul unor imprimante 3D

20.03.2018
În China va fi lansată o clonă de Smart, care va fi construită cu ajutorul unor imprimante 3D

Începând cu anul 2019, în China se va comercializa o maşină realizată cu ajutorul unei imprimante 3D, la un preţ de 7.500 dolari.

 

Automobilul cu două locuri este electric, scrie Gândul. LSEV a fost proiectat de producătorul auto italian XEV, care a dorit să reducă pe cât posibil costurile, timpul de manufactură şi chiar numărul de piese utilizate, de la 2.000 la 57.

 

LSEV poate fi construit în trei zile şi cântăreşte puţin peste 450 kg. Cu ajutorul imprimării 3D, costurile investiţiei au fost reduse cu 70%. LSEV a fost deja comandat de 7.000 de oameni şi poate fi personalizat după dorinţele clienţilor.

 

 

Aceştia pot printa maşina cu ajutorul companiei Polymaker Industrial. 

 

„Imprimarea 3D oferă beneficii nebănuite”, a declarat Stanley Lu, şeful XEV. „Pentru a face un rezumat, vă spunem că mizăm pe libertatea creativităţii. Nu doar clienţii, ci şi opinia publică pot veni cu idei pentru dezvoltarea maşinii. Investiţia devine tot mai mică. Inventăm cel mai eficient mod de producţie, nu doar pentru maşini, ci şi pentru alte proiecte”.

 

CITEŞTE ŞI: Prima persoană ucisă de un automobil autonom. Compania Uber suspendă testarea maşinilor fără şofer în SUA

 

„XEV este primul proiect real de producţie în masă, care foloseşte imprimarea 3D”, a declarat dr. Luo Xiaofan, cofondatorul şi şeful companiei Polymaker. „Ce vreau să spun prin real? Există numeroase companii care folosesc imprimarea 3D pentru producţie, dar niciunul nu are anvergura XEV”.

 

Maşina, care seamănă destul de bine cu un Smart ForTwo, va avea o viteză maximă de 70 km/h şi o autonomie de 150 km, cu o singură încărcare a bateriei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult