Lamborghini Gallardo LP560-4 de la brigada rutieră

26.10.2008
Lamborghini Gallardo LP560-4 de la brigada rutieră

Ce poate fi mai impresionant decât un Lamborghini Gallardo LP560-4? După ce altceva ar întoarce trecătorii capul dacă nu după această jucărie italiană de 560 cai putere furnizaţi de un V10 aspirat? Ei bine, răspunsul este un Lamborghini Gallardo LP560-4 cu girofar. În ţara în care se fabrică Ferrari-uri, brigada poliţiei rutiere din Lazio a primit un bolid cu care le poate prinde. Maşina atinge 100 km/h în 3,7 secunde şi poate rula cu o viteză maximă de 327 km/h.

Lamborghini Gallardo LP560-4 donat politiei rutiere din Lazio

Maşina a fost donată chiar de producător, acesta chinuindu-se probabil pentru a putea include în spaţiul limitat toată aparatura necesară unui echipaj de patrulă. Pasagerul din dreapta va avea propriul lui panou de instrumente, dotat însă cu două monitoare în loc de turometru şi vitezometru. Girofarul cu profil redus şi aerodinamic este dublat de lumini de avertizare în grilele din faţă şi din spate. Nu putea să lipsească nici radarul cu sistem de înregistrare video pentru a le putea oferi vitezomanilor dovada infracţiunii comise.

Lamborghini Gallardo LP560-4 cu girofar aerodinamic

Ceea ce ne-a făcut să ridicăm o sprânceană a fost lada frigorifică din portbagajul din faţă pe care stă scris „trasporto organi”. Din comunicatul de presă am aflat că maşina poate fi folosită şi pentru a oferi un astfel de serviciu de curierat rapid între spitale. De asemenea, în interior se găseşte şi un aparat pentru defibrilare. Acest Gallardo este al treilea care intră în slujba poliţiei italiene, primele fiind conduse încă din 2004 şi 2005 pe drumurile peninsulei de agenţi din Roma şi Bologna.

Lamborghini Gallardo LP560-4 - un radar mobil de care nu poti sa fugi

Lamborghini Gallardo LP560-4 face curierat rapid pentru spitale

Urmărește Go4IT.ro pe Google News