Lucid anunță prețul pentru mașina electrică Air, primul concurent real pentru Tesla Model S

15.10.2020
Lucid anunță prețul pentru mașina electrică Air, primul concurent real pentru Tesla Model S

Producătorul de vehicule electrice Lucid vorbește despre prima sa mașină comercială de mulți ani, însă abia acum a făcut anunțul oficial: Lucid Air intră la vânzare. Și așa am aflat și prețul său, care este special ales pentru a concura de la egal la egal cu Tesla Model S. Desigur, întreaga mașină este creată drept o alternativă la mașinile din gama premium ale companiei lui Elon Musk, promițând chiar mai multe funcții în acest preț.

Lucid Air este un Model S, dar cu finisaje mai bune

Lucid Air va porni de la un preț de 77.400 dolari în America, însă după ce vor fi scăzute subvențiile de la stat pentru mașini electrice, prețul final va fi de 69.900 dolari. Acesta este prețul de bază, fără extra opțiuni. Totuși la momentul anunțului, era mai mic decât cel al Tesla Model S. Desigur, Elon Musk a luat acest anunț drept o provocare, așa că a anunțat pe Twitter că Model S va începe acum de la prețul de 69.420 dolari. Prețul nu este ales la întâmplare, fiind un fel de memă de pe internet, semnificațiile numerelor 69 și 420 fiind folosite pentru a descrie o poziție de sex și comunitatea care consumă marijuana. Aceasta este a doua ieftinire Tesla Model S de săptămâna aceasta.

Pentru 70.000 de dolari, Lucid Air oferă un motor de 480 cai putere, cu autonomie de 406 mile (653 km) la o încărcare completă. Această valoare rivalizează deja autonomia Tesla Model S, care este mașina cu cel mai mare „range” de pe piață în acest moment. De asemenea, Lucid vine cu propriile stații de încărcare cu încărcare rapidă, care pot fi folosite acasă chiar și pentru a alimenta rețeaua proprie de la bateria mașinii. Cei care rezervă o mașină acum, primesc și trei ani de încărcare rapidă în rețeaua Electrify America.

Sistemul de condus asistat DreamDrive va concura cu Autopilot

Lucid air inside

În interior, Lucid Air oferă un ecran de 34” și finisaje de lux, cât și un portbagaj frontal, acel „frunk”, mai mare decât cel de pe Tesla. Pentru a concura cu sistemul Autopilot, Lucid folosește DreamDrive ADAS, un sistem de condus asistat care ar trebui să devină noul sistem dominant pe piață, oferind funcții mai avansate decât concurența. Opțiunile extra includ și un al doilea motor pentru tracțiune 4×4.

Există și un model Lucid Air Touring, care pornește de la 87.500 dolari, cu două motoare cu 620 cai putere, dar autonomie similară, și un acoperiș de sticlă panoramic.

Rezervările pentru Lucid Air costă 300 de dolari, însă mașinile nu au o dată concretă de lansare. Sunt așteptate însă cândva în 2021.

surse: Engadget, TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult