Tesla Model S este mașina electrică cu cea mai mare autonomie din lume

16.06.2020
Tesla Model S este mașina electrică cu cea mai mare autonomie din lume

Tesla Model S este prima mașină din lume certificată pentru 402 mile (646 de km) de autonomie la o singură încărcare. Elon Musk a contestat inițial testarea realizată de EPA (Environmental Protection Agency) la începutul anului. Inițial, organizația a spus că mașina are o autonomie de 391 de mile (629 km). Elon Musk spunea că acest lucru este imposibil și că testarea a fost eronată. Acesta spunea că 2% din autonomie a fost pierdută din cauza metodelor EPA. Se pare că a avut dreptate.

Cum a reușit Tesla Model S să stabilească recordul de autonomie

Imediat ce testările EPA au fost reluate după slăbirea restricțiilor legate de pandemia de COVID-19, Musk a trimis mașina înapoi pentru testare. Este vorba despre noul model Tesla Model S Long Range Plus, introdus la începutul anului în oferta companiei. Bateria de 100 KW este acum singura variantă disponibilă la vânzare. Clienții pot în schimb să își configureze diverse elemente de confort, performanță și vizuale. De asemena, poate fi adăugat sistemul Autopilot.

Astfel, toți cei care cumpără un Tesla Model S acum vor primi mașina electrică cu cea mai mare autonomie de pe piață. Prețul pornește de la 74.990 dolari americani sau 83.990 euro în Europa. Comisia WLTP din Europa spune că autonomia mașinii este de 610 km, normele de testare fiind diferite față de cele din SUA.

Elon Musk spune că noul Model S, disponibil acum la vânzare, poate oferi o autonomie cu 20% mai mare decât modelul din 2019. Chiar dacă bateria are aceeași capacitate, mașina a primit diverse upgrade-uri în ultimele câteva luni la nivel hardware. Tesla a reușit să scadă greutatea bateriilor, a creat roți mai aerodinamice și folosește diferențiale mai eficiente. De asemenea, regenerarea prin frânare este acum mai eficientă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult