Lucruri pe care nu trebuie să le lași niciodată prea mult timp în mașină, mai ales vara

30.08.2023
Lucruri pe care nu trebuie să le lași niciodată prea mult timp în mașină, mai ales vara
Foto: Profimedia Images

Foarte multe mașini au toate locurile în care pot fi depozitate obiecte pline cu tot felul de lucruri: monede în suporturile pentru pahare, cosmetice, plase de la supermarket etc. Unele dintre aceste obiecte fac doar ca interiorul automobilului să arate neplăcut, însă sunt altele care nu trebuie ținute acolo timp îndelungat deoarece pot da naștere la situații periculoase sau neplăcute, potrivit lui Aaron Traub, care are o firmă specializată în organizarea locuințelor numită My Professional Organizer Dallas.

Expertul ne dă exemple de obiecte comune în mașini care trebuie îndepărtate din mașină pentru ca interiorul acesteia să arate plăcut: plasele de cumpărături suplimentare, bonuri fiscale, sticle de apă și PET-uri sau instrumente de scris.

Printre obiectele care pot fi periculoase dacă sunt ținute mult timp în mașină se numără:

Laptopurile: Pe lângă faptul că pot fi observate de hoți în parcarea unui supermarket, care apoi pot încerca să le fure, aceste dispozitive pot fi afectate de temperaturile care fluctuează mult în interiorul unei mașini. Când este lăsat la soare vara, interiorul vehiculului poate atinge peste 40 de grade Celsius, iar noaptea, dacă plouă, temperatura poate scădea sub 20 de grade Celsius.

Citește și: Descoperire tulburătoare făcută sub portbagajul din față al unei Tesla noi

Aceste diferențe pot afecta autonomia bateriei dispozitivului și performanța acestuia. Mai mult, o baterie care se încălzește puternic poate provoca un incendiu. Cei care sunt nevoiți să își lase laptopul în mașină în timpul zilelor de vară ar trebui să îl stingă și să îl pună într-o husă/geantă izolată termic, potrivit lui Ryan Waterman, CEO al companiei Independence Automotive, furnizor de echipamente pentru persoane cu dizabilități.

Produsele cosmetice: Temperaturile extreme pot face ca aceste produse să se strice sau să își piardă calitățile, potrivit lui Raychel Klein, specialist în organizarea locuințelor din Seattle. Folosirea de cosmetice deteriorate poate provoca probleme serioase de sănătate.

Monedele: Multe mașini au suporturile pentru pahare pline cu mărunțiș. Experții în organizare spun că monedele sunt pline de bacterii. Pentru multe astfel de organisme (bacteriile termofile) temperaturile ridicate sunt un mediu propice de dezvoltare.

Sursa: The Spruce

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult