Lynk & Co lansează SUV-ul hibrid „01 concept” pe bază de abonament, la 500 de euro pe lună

01.10.2020
Lynk & Co lansează SUV-ul hibrid „01 concept” pe bază de abonament, la 500 de euro pe lună

Compania Lynk & Co de origine suedeză propune un model nou de proprietate a vehiculelor. Aceasta va oferi mașina „01 compact” pe care o produce, la un preț de 500 de euro pe lună. Există și posibilitatea de de a cumpăra mașina cu banii jos, însă ai ocazia prin intermediul sistemului Lynk & Co să câștigi bani cu mașina, deși plătești în fiecare lună 500 de euro pentru ea sau dacă ai cumpărat-o direct. Este vorba despre un sistem de subînchiriere, realizabil printr-o aplicație.

Mașina 01 concept de la Lyk & Co va putea fi deținută pe bază de abonament sau închiriată de la alți proprietari

Practic, vor exista două tipuri de clienți ai Lynk & Co. Vor fi cei care închiriază mașinile cu 500 de euro pe lună și cei care nu închiriază o mașină, dar pot accesa mașinile celorlalți utilizatori. Cei care plătesc pentru mașină lunar, pot pune mașina lor la dispoziție altora în regim de închiriere, iar banii pe care îi plătesc utilizatorii care doar închiriază, ajung direct la ei. Fiind vorba despre un vehicul plug-in hibrid, costul de proprietate scade pentru utilizarea urbană. Avem de a face cu o mașină din gama SUV cu o baterie care se încarcă de la priză care oferă o autonomie de 68 km la o încărcare completă.

Mai interesant este faptul că mai mulți prieteni pot avea cheile de la o singură mașină și pot plăti împreună abonamentul lunar pentru acces la mașină. De altfel, cheile digitale pot fi oferite temporar sau permanent către alți utilizatori. De exemplu, cei care închiriază mașina, primesc o cheie temporară. De asemenea, reprezentanții Volvo care vin să ridice mașina sau o repară în service, primesc de asemenea o cheie virtuală.

Prețul de 500 de euro acoperă doar costul mașinii și asigurarea obligatorie. Combustibilul și alte costuri sunt acoperite de către proprietar. Poți de asemenea să renunți la mașină oricând, atât timp cât anunți cu o lună înainte Lynk & Co. Totodată, cei care aleg să cumpere mașina 01 concept pot în continuare să o ofere pentru închiriere prin sistemul digital al companiei producătoare.

Lynk & Co este o companie susținută de Volvo și de compania chineză care deține Volvo, Geely. Astfel, service-ul se va realiza în rețeaua Volvo. Mașina 01 concept a fost oferită la vânzare deja în China la un preț de 24.000 de dolari încă din 2017, iar acum Lynk & Co încearcă un model diferit pentru Europa.

Showroom-urile companiei vor fi practic cluburi de relaxare

Pentru a atrage în special publicul tânăr, Lynk & Co va transforma showroom-urile în „cluburi”, unde cei care folosesc serviciile sale vor putea să se relaxeze. Acolo, compania dorește să cheme DJ și artiști locali, chefi și vor oferi disponibile produse exclusive spre vânzare. Primul club va avea loc în Amsterdam în octombrie, iar următorul în Gothenburg anul viitor. De altfel, în viitor pe baza conturilor, utilizatorii ar putea beneficia de bilete la concerte și festivaluri sau galerii de artă.

Ceea ce propune Lynk & Co este un concept interesant, cu un public țintă bine definit. Rămâne de văzut cum vor răspunde europenii la această propunere.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult