Mai 2020: Topul automobilelor electrice cu cea mai mare autonomie, care pot fi cumpărate acum

11.05.2021
Mai 2020: Topul automobilelor electrice cu cea mai mare autonomie, care pot fi cumpărate acum
Foto: Shutterstock

Când vine vorba de automobile electrice, oamenii sunt interesați în primul rând de autonomie. În 2021, însă, datorită dezvoltării infrastructurii de stații de încărcare, apariției tehnologiilor mai avansate pentru baterii și fast charging, aceasta nu mai este o problemă la fel de mare ca în urmă cu câțiva ani.

Publicația Electrek a realizat topul mașinilor electrice cu cea mai mare autonomie disponibile pe piață. Pentru clasament a fost folosit standardul Environmental Protection Agency (EPA) din SUA.

Citește și: Specia care ar putea dispărea din cauza nevoii uriașe de litiu pentru baterii de mașini electrice

Organizația testează vehiculele pe un fel de platforme similare cu cele din stațiile ITP de la noi. Vehiculele nu se deplasează, de fapt, pe șosele publice. De aceea de multe ori autonomia EPA este diferită de cea din viața reală sau cea promovată de producători.

În viața reală, distanța maximă care poate fi parcursă de un automobil electric este afectată de factori precum temperatura, suprafața pe care rulează vehiculul sau anvelope.

Top 5 vehicule cu cea mai mare autonomie disponibile pe piață în mai 2021:

1. Tesla Model 3 Long Range – 568 km

2. Tesla Model Y Long range – 525 km

3. Ford Mustang Mach-E CA Route 1 Edition – 491 km

4. Hyundai Kona Electric – 415 km

5. Porsche Taycan 4S – 365 km

Porsche Taycan 4S (Foto: Porsche)

BONUS – Vehicule cu autonomie mare așteptate pe piață în acest an

Anul 2021 va aduce câteva modele mult așteptate de vehicule electrice, unele cu autonomie impresionantă, comparabilă cu cea a mașinilor eficiente cu motoare cu ardere internă.

În unele cazuri, precum Tesla Model S Plaid+, este posibil ca lansările să fie amânate până în 2022. Dacă producătorii își păstrează promisiunile făcute, iată ce autonomie au modelele mult așteptate din 2021:

Tesla Model S Plaid+ – 837 km

Lucid Air Grand Touring – 832 km

Tesla Model X Long Range – 579 km

Rivian R1T / R1S Launch Edition – 482 km

Volkswagen ID.4 – 402 km

Audi e-tron GT – 383 km

Tesla Model S Plaid (Foto: Tesla)

Sursa: Electrek

Citește și: Șeful Audi explică de ce mașinile electrice ale viitorului vor avea baterii mai mici și autonomie mai redusă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult