1 din 7 mașini vândute anul viitor în Europa ar putea fi electrice

13.10.2020
1 din 7 mașini vândute anul viitor în Europa ar putea fi electrice

În 2020, 1 din 10 autoturisme vândute în Europa este cu propulsie electrică. Însă nevoia producătorilor auto de a respecta normele tot mai stricte privind emisiile totale de CO2, impuse pe teritoriul UE, ar putea aduce vânzările de mașini electrice la 15% din totalul autoturismelor comercializate.

Previziunile sunt bazate pe vânzările realizate în prima jumătate a anului curent, ajustate conform vânzărilor teoretice pe care producătorii auto prezenți pe piața europeană trebuie să re realizeze anul viitor, pentru a se încadra în limitele impuse de Uniunea Europeană privind emisiile totale de CO2 atribuite vehiculelor noi comercializate.

Vânzările de mașini electrice, pe care să „explodeze” în Europa?

Sub noile norme, producătorii de autoturisme trebuie să reducă emisiile medii ale vehiculelor vândute 95g de CO2 pe km, orice depășire fiind penalizată cu amenzi ce ar putea ajunge la miliarde de euro. Pentru comparație, în primele șase luni ale anului emisiile medii au scăzut de la 122 g la 111 g, cea mai mare scădere de șase luni din mai bine de un deceniu.

Important de știut, 5% dintre mașinile vândute în acest an sunt excluse din calcule, aceasta fiind o concesie din partea UE pentru a ajuta producătorii de automobile să intre în noul regim. În schimb, fiecare vehicul nou fabricat va conta pentru totalul de anul viitor.

mașini electrice

Vânzările de mașini electrice sunt în plină expansiune datorită standardelor UE privind emisiile”, a declarat Julia Poliscanova, directorul inițiativei Clean Vehicle. „Anul viitor, una din șapte mașini vândute în Europa va fi un plug-in.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult