Mercedes anunță integrare ChatGPT pentru autoturismele care includ deja funcția de asistență vocală

18.06.2023
Mercedes anunță integrare ChatGPT pentru autoturismele care includ deja funcția de asistență vocală

Mercedes implementează tehnologiile ChatGPT de la OpenAI cu sistemul său de infotainment MBUX, deținătorii de autoturisme putând solicita accesul în programul de testare beta începând de mâine, 16 iunie, producătorul auto sporind astfel abilitățile de conversație ale mașinii. Pentru înrolare este de ajuns să spui. „Hei, Mercedes, vreau să mă alătur programului beta”.”

Potrivit Mercedes, „utilizatorii vor experimenta un asistent vocal care nu numai că acceptă comenzi vocale rostite în limbaj natural, ci și poate conduce conversații. Posesorii de autoturisme vor putea solicita Asistentului vocal detalii despre destinația la care vor să ajungă, primind informații cum ar fi recomandări de rețete cu specificul zonei respective, eventual, intrând într-un dialog mai complex cu AI-ul care se va comporta tot mai mult ca o persoană reală, cu care să poți discuta în timp ce-ți ții mâinile pe volan și ochii la drum.

În timp ce Mercedes își exprimă cu un ton categoric preocuparea cu privire la datele utilizatorilor, este clar pentru a purta conversații lejere AI-ul are nevoie de cât mai multe informații despre tine, discuțiile și orice informații sensibile pe care le divulgi ajungând pe serverele companiei: „Datele comenzilor vocale colectate sunt stocate în Mercedes-Benz Intelligent Cloud, unde sunt anonimizate și analizate. Dezvoltatorii Mercedes-Benz vor o mai bună înțelegere de ansamblu asupra nevoilor și solicitările utilizatorilor, stabilind astfel priorități în dezvoltarea ulterioară a controlului vocal. Experiența dobândită de pe urma programului beta vor servi pentru a îmbunătăți asistentul vocal intuitiv și pentru a defini strategia de lansare pentru alte regiuni și limbi de circulație. ”

Înainte de a ne entuziasma foarte tare, trebuie știut că actuala etapă de testare beta se adresează doar consumatorilor din Statele Unite, vorbitori de limba engleză (US). În plus, deși avem de-a face cu un rar exemplu în care Mercedes îmbunătățește fără costuri suplimentare funcționalitatea disponibilă pe autoturismele existente, producătorul nu a comunicat și o listă cu modelee care se califică pentru upgrade-ul serviciului de asistență activat prin comanda ”Hey Mercedes”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult