Mercedes-Benz cere abonament lunar pentru deblocarea puterii maxime a motoarelor electrice

06.05.2023
Mercedes-Benz cere abonament lunar pentru deblocarea puterii maxime a motoarelor electrice
Mercedes-EQ

Mercedes-Benz a anunțat că proprietarii de mașini electrice produse de compania sa din SUA vor putea să își „upgradeze” performanța mașinilor fără să facă o vizită în service. Se pare că Mercedes va începe să vândă abonamente lunare pentru deblocarea unor cai putere. Această idee nu este tocmai nouă, fiind deja implementată și de alți producători de mașini în ultimii câțiva ani. Practic, ai o mașină la puterea maximă a hardware-ului, doar dacă continui să plătești către producător.

Mașinile Mercedes au motoare mai puternice, dar deblocarea lor se face prin abonament lunar

Anunțul menționează că anumite mașini vor primi 60 de cai putere pentru suma de 60 de dolari pe lună, în timp ce mașinile cu motoare mai puternice vor plăti 90 de dolari pe lună pentru 80 de cai putere în plus. Totul se face de la bordul mașinii, fără intervenția unui service:

„Proprietarii de mașini electrice Mercedes-Benz din America de Nord, care își doresc puțin mai multă putere și viteză pot acum să cumpere 60 de cai putere pentru 60 dolari pe lună sau, pe alte modele ,80 de cai putere pentru 90 de dolari pe lună.

Nu vor trebui să viziteze un dealer Mercedes pentru a primi acest upgrade, sau să plece cu mașina din fața casei. Puterea adăugată, care va asigura o scădere a timpului de accelerare de la zero la 60 mile pe oră cu o secundă, va fi disponibil printr-un patch software OTA.”

Practic, Mercedes recunoaște că a limitat din fabrică puterea mașinilor sale electrice pentru a putea debloca capabilitățile maxime pe baza unui abonament. Pe lângă costul leasing-ului sau ratei, șoferii vor plăti încă 720, respectiv 1.080 de dolari pe an, pentru a se bucura la maximum de tot ce are de oferit mașina pe care au cumpărat-o deja.

Se pare că există și opțiunea de a plăti un singur cost de upgrade, însă prețurile nu sunt clare încă, fiind probabil diferite în funcție de fiecare mașină în parte. Acele upgrade-uri costă însă câteva mii de dolari.

Mercedes nu este prima companie care propune blocarea hardware-ului deja instalat în mașină și pentru care clientul a plătit deja. BMW a introdus în anumite țări posibilitatea de a plăti abonament luna pentru încălzire în scaune, de exemplu.

sursa: TechDirt

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult