Mercedes cheamă în service modelele EQS și S-Class pentru a dezactiva o funcție software

12.12.2021
Mercedes cheamă în service modelele EQS și S-Class pentru a dezactiva o funcție software

EQS și S-Class sunt modelele cele mai luxoase de mașini produse de Mercedes, iar, în curând, acestea vor primi chiar și autonomie de nivel 3, ceva ce nu se regăsește pe foarte multe mașini de pe piață la nivel mondial. Totuși, se pare că Mercedes a luat-o puțin înainte cu funcțiile disponibile la volan în timpul mersului, activând accidental posibilitatea de a urmări clipuri video pe ecranul de pe consola centrală pe câteva dintre mașinile vândute. Compania cheamă aceste mașini în service, pentru a dezactiva funcția.

Anumite mașini Mercedes permit redarea de clipuri video în timpul mersului

În teorie, pe drumurile unde este permis condusul cu autonomie de nivel 3, mașina ar trebui să permită vizionarea de clipuri video, însă această capabilitate va fi disponibilă pe mașinile Mercedes EQS și S-Class abia din 2022, când vor primi funcția Drive Pilot. Acum însă, mașinile nu beneficiază de această capabilitate, iar posibilitatea de a urmări clipuri video la volan contravine normelor de siguranță.

Reprezentanții Mercedes spun că au găsit o configurare incorectă a software-ului pe unul dintre serverele sale, care aparent a ajuns și pe câteva dintre mașinile clienților. Compania spune că în acest moment doar 227 de mașini au software-ul care permite redarea de clipuri video în timpul mersului și că le va chema în service pentru a rezolva problema. Probabil că operațiunea va fi simplă, fiind necesară doar instalarea unui pachet software.

Această situație are loc cam în aceeași perioadă în care s-a depistat și faptul că șoferii de Tesla pot juca pe ecranul de pe consola centrală jocuri video în timpul mersului. Compania a dezvăluit însă că jocurile sunt acolo pentru a fi jucate de către pasagerul din dreapta, nu pentru șofer. Totuși, mașina nu poate detecta cine folosește ecranul pentru a rula jocuri.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult