Mercedes pregătește abonamentul pentru viteză. Vei plăti 1200 dolari/an pentru performanțe cu 20-24% mai mari

27.11.2022
Mercedes pregătește abonamentul pentru viteză. Vei plăti 1200 dolari/an pentru performanțe cu 20-24% mai mari

Chiar în timp ce Oficialii Europeni discută despre plafonarea vitezei maxime pentru autoturismele noi, Mercedes pregătește “Acceleration Increase”, opțiune add-on care va putea fi deblocată pe bază de abonament.

Completând lista tot mai lungă cu dotări pe care le primești cumpărând autoturismul visat, dar pe care nu le poți accesa decât dacă plătești încă o taxă, Mercedes pune și accelerația mașinii pe lista de „opționale”.

Astfel, dacă următorul tău Mercedes vine cu accelerație 0-100Km/h într-o anumită limită, află că vei putea scădea cel puțin 0.8-0.9 secunde fără măcar o vizită la atelierul de tuning. În schimb, „investiția” va fi plătită sub forma unui abonament anual, în schimbul căreia vei putea accesa nivelul de performanță cu care mașina ta vine direct din fabrică, plus ceva beneficii adăugate, cum ar fi garanția că tuning-ul online nu-ți va distruge prematur motorul sau transmisia autoturismului. Cel puțin, nu înainte de ieșirea din garanție.

Concret, Mercedes a ales să includă nivelul următor de performanță în echiparea de bază, amortizând costurile suplimentare chiar în prețul final al autoturismului. Astfel, cei care nu doresc să acceseze nivelul superior de performanță se pot bucura de autoturismul achiziționat ca și până acum, dar la un preț insesizabil mai mare, beneficiind în schimb de fiabilitatea ceva mai bună a componentelor proiectate pentru a funcționa și cu parametrii de performanță mai agresivi. În schimb, cei care optează pentru deblocarea funcționalității extinse primesc exact ceea ce-și doresc, plus garanția oferită de Mercedes, utilă pentru eventualitatea în care chiar se strică ceva.

Fără a risca prea mult cu actuala ofertă de autoturisme pe combustie,  Mercedes a ales să ofere această cale de „upgrade” doar pentru autoturismele din noua gamă Mercedes-EQ EQE și Mercedes-EQ EQS, cu propulsie electrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult