Mirosul de mașină nouă, atât de apreciat de unii, ar putea dispărea în curând

13.09.2020
Mirosul de mașină nouă, atât de apreciat de unii, ar putea dispărea în curând
Foto: Pixabay

Pentru mulți posesori de automobile, nimic nu se compară cu mirosul din interiorul mașinilor noi. Există, în Marea Britanie, chiar și un parfum, numit Eau De New Car. Acest miros ar putea dispărea, însă, pe măsură ce este schimbată legislația în jurul lumii.

Sunt oameni cărora nu le place mirosul, iar altora le provoacă reacții alergice, dar și iritații ale ochilor sau amețeli. „Eau De New Car” este produs de opt substanțe – acetaldehidă, acroleină, benzen, etilbenzen, formaldehidă, stiren, toluen și xilen – numite compuși organici volatili.

Mirosul de mașină nouă nu este apreciat în Asia

În Coreea de Sud, aproape jumătate din cei 800 de oameni care au participat la un sondaj realizat de guvern au manifestat sintome legate de compușii organici volatili folosiți în construcția mașinilor. Seulul a introdus reguli mai stricte legate de folosirea acestor substanțe în industria auto. Măsuri similare au fost luate în China, Japonia și Rusia.

Citește și: Tesla a găsit o sursă eco pentru metalul numit „noul aur” de către Elon Musk

Compania Ford a găsit deja o modalitate, pentru care a cerut brevet, de eliminare a mirosului specific de mașină nouă.

Automobilele produse în Coreea de Sud nu vor mai avea miros de mașină nouă, dar uneori vin cu mirosuri greu de suportat. Hyundai are o problemă cu model său de SUV Palisade: nu știe de ce mașina miroase urât la interior. Clienții au descris mirosul neplăcut ca pe o combinație de legume stricate și șosete murdare.

Sursa: Autocar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult