Modul „neortodox” în care Volvo a testat rezistenţa la accidente a modelului XC60

08.03.2017

Rezistenţa la accidente a modelului Volvo XC60 2018 a fost testată de producător într-un mod mai puţin obişnuit. Maşina este aruncată, în centrul de teste din Gothenburg, Suedia, într-o parte cu o catapultă. Structura exterioară rezistă foarte bine la răsturnare, iar o cameră video din interior arată ce cum este protejat şoferul.

 

Maşina dispune de tehnologie de ultimă generaţie. Sistemul City Safety poate preveni coliziunile frontale, dar şi părăsirea bruscă a benzii pe care se află automobilul, astfel încât acesta să nu intre în vehiculele care vin din sens opus.

Noul Volvo XC60, un SUV premium, dispune şi de Pilot Assist, similar cu Tesla Autopilot, o tehnologie care îi permite automobilului să se conducă singur la viteze de până la 130 Km/h.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult