Nuro este prima companie din SUA care va oferi livrări cu vehicule complet autonome

24.12.2020
Nuro este prima companie din SUA care va oferi livrări cu vehicule complet autonome

Nuro, o companie care a primit deja aprobare pentru a opera mașini complet autonome pe străzile din statul California, are acum aprobare pentru a face livrări cu mașini autonome, fără implicarea unui operator uman. Astfel, aceasta devine prima companie din lume care poate efectua livrări autonome pe străzi publice. Vehiculele folosite vor fi modele Toyota Prius, care în timp vor fi înlocuite cu mașini autonome electrice numite R2, dezvoltate special pentru astfel de activități.

Livrările de cumpărături vor fi realizate de Nuro cu mașini fără șofer

Primele livrări vor începe în curând, Nuro promițând că va anunța în curând și primul partener care va putea livra prin intermediul serviciului. Este vorba despre un supermarket, care va putea efectua livrări la domiciliu. Nuro va acoperi pentru început două districte din California, San Mateo și Santa Clara și se va extinde în viitor.

Și chiar dacă nu vom vedea prea curând mașini de la Nuro în România sau în alte regiuni, acesta este primul pas către dezvoltarea acestui tip de livrări. Cu siguranță, vor urma și alte companii care vor aplica pentru astfel de licențe și cu siguranță vor apărea și alternative din alte țări. Așa cum Uber a pornit tot în California și s-a extins apoi în toată lumea și a creat o adevărată piață pentru serviciile de ride sharing, așa ar putea în viitor să se extindă și Nuro și alte companii de acest gen.

Mai ales acum, în pandemie, serviciile de livrări fără contact uman ar putea avea și un efect benefic: să scadă riscul infectării celor care comandă. Totuși, până când acest serviciu va ajunge la o popularitate foarte mare sau până când va atinge o arie de servicii mai mare, probabil că vom trece și peste pandemie.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult