O femeie a născut într-o mașină Tesla care conducea autonom prin sistemul Autopilot

21.12.2021
O femeie a născut într-o mașină Tesla care conducea autonom prin sistemul Autopilot

Yiran Sherry este prima femeie din lume care a născut la bordul unei mașini Tesla care mergea pe Autopilot. Femeia din Philadelphia, SUA, a intrat în travaliu în timp ce își ducea alături de soțul său fiul de 3 ani spre școală. Fiind blocați în trafic, aceștia au pus rută către cel mai apropiat spital pe sistemul Autopilot al mașinii, care era la 20 de minute distanță. Femeia a născut pe scaunul din dreapta al mașinii, cu puțin înainte de a ajunge la spital.

Sistemul Autopilot i-a ajutat pe soții Sherry să ajungă la spital în siguranță

După repetate incidente în care sistemul Autopilot de pe Tesla a pus în pericol viața oamenilor din ultima perioadă, producătorul de mașini electrice probabil că se bucură să afle că soluția sa de condus asistat de computer a ajutat la nașterea unui copil sănătos. Soțul femeii, care se afla la volan, a activat sistemul Autopilot, care necesită totuși să ții mâinile pe volan, și a încercat cu cealaltă mână să o ajute pe soția sa.

Ajunși la spital, asistentele au tăiat ombilicul fetiței cât încă era în mașină, după care au dus-o alături de mamă în spital pentru a le interna. Doctorul pediatru a declarat copilul complet sănătos. Aparent, faptul că s-a născut într-un mod neobișnuit, într-o mașină, nu a afectat deloc sănătatea copilului sau femeii.

Cei doi soți au luat în considerare alegerea unui nume inspirat de marca mașinii care i-a ajutat să aducă copilul pe lume, și să îi zică Tess, dar apoi s-au răzgândit și au rămas la numele pe care l-au ales inițial: Maeve Lily.

Soțul femeii, Keating Sherry, a ținut să mulțumească inginerilor Tesla care au creat sistemul de condus asistat:

„Mulțumesc inginerilor Tesla geniali pentru munca extraordinară în realizarea sistemului Autopilot”

sursa: The Guardian

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult