O molie de mari dimensiuni a scos din uz sistemul autopilot de pe un automobil Tesla Model S

12.05.2016
O molie de mari dimensiuni a scos din uz sistemul autopilot de pe un automobil Tesla Model S

Sistemul autopilot de pe maşinile Tesla salvează vieţi, dar se pare că nu este chiar atât de fiabil pe cât ar trebui să fie, mai ales pe modelele mai vechi de maşini ale companiei. Un proprietar de Tesla Model S a scris pe Reddit că sistemul s-a oprit la impactul cu o molie de mari dimensiuni.

Insecta a lovit locul în care ste poziţionat senzorul radar frontal, în partea de jos a grilei din faţă, iar impactul a oprit Autopilot-ul. Maşina dispune de 12 senzori, dar cel afectat este singurul din partea frontală.

Citeşte şi: Sistemul autopilot de pe un automobil Tesla Model S a evitat un accident la mare viteză. Momentul a fost suprins de camera de bord 

Tesla susţine că acesta este un caz ieşit din comun şi că senzorul nu mai poate fi afectat la modelele mai noi ale automobilului. Compania spune că sistemul nu a fost dat peste cap de impact, ci de faptul că mare parte din suprafaţa senzorului a fost acoperită de insecta moartă.

În manualul de utilizare al maşinii se specifică că atunci când senzorul frontal este acoperit (cu mizerie, atunci când plouă puternic sau ninge), maşina nu mai poate păstra cursul.

Redebo povesteşte că se deplasa cu 136 Km/h pe un drum puţin circulat dintre Kingman şi Las Vegas. La un moment dat consola din mijloc a afişat un flash roşu, iar sistemul i-a cerut să preia controlul volanului după ce a afişat mesajul: „Vizibilitatea radar a fost redusă”. Şoferul a tras pe dreapta la o benzinărie şi a descoperit rapid cauza defecţiunii: o molie de mari dimensiuni. 

Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, a declarat recent, într-o discuţie avută cu Ministrul Transporturilor din Norvegia, că sistemul autopilot de pe maşinile produse de companie reduce riscul de accidente rutiere cu 50%
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult