O nouă realizare pentru Elon Musk: Ce s-a întâmplat cu automobilul sport trimis de Tesla în spațiu

28.12.2020
O nouă realizare pentru Elon Musk: Ce s-a întâmplat cu automobilul sport trimis de Tesla în spațiu
Foto: Wikipedia

În 2018, Tesla, compania condusă de Elon Musk, a dat o lovitură mare de imagine după ce a trimis cu succes într-o călătorie prin spațiu un automobil sport Roadster cu un manechin numit Starman la bord.

Treptat, pe măsură ce „astronautul” s-a îndepărtat de Pământ, interesul publicului pentru subiect a scăzut. Acum, însă, după doi ani de la lansare, Starman a ajuns la planeta Marte.

Citește și: Bunică tânără, reținută după ce a furat cadoul de Crăciun al nepotului. Când au văzut cum o cheamă, polițiștii au amuțit

Până în 2035, vehiculul în care se află manechinul se va apropia de mai multe ori de Planeta Roșie, cel mai aproape la o distanță de 2,25 milioane de km, în 2035. Ulterior, Starman va călători din nou spre Terra, în apropierea căreia ar trebui să ajungă din nou în 2047.

Citește și: Cuplul de miliardari care vrea să detroneze Tesla lui Elon Musk

Puteți vedea traiectoria mașinii și a lui Starman prin spațiu pe un site, numit whereisroadster.com, construit de către Ben Pearson.

Manechinul trimis de Elon Musk în spațiu nu poate trimite selfie-uri acasă

Starman nu va trimite forografii de pe Marte. Deși la bordul vehiculului Roadster sunt camere, bateriile acestora au murit de mult. Elon Musk a estimat că acumulatorii vor rezista mai mult de 12 ore, dar au murit după doar 4 ore.

Atât Starman cât și Roadster-ul în care se află arată foarte diferit față de ziua în care au ajuns în spațiu. Radiațiile puternice și gunoaiele spațiale au afectat, probabil, semnificativ vehiculul și manechinul.

Părțile bazate pe materiale organice sunt deja distruse. În final vor rămâne doar elementele din aluminiu ale mașinii și, poate, o parte din geamuri.

Sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult