O problemă aparent minoră a dus la chemarea în service a 13.000 de mașini Tesla în Germania

16.02.2021
O problemă aparent minoră a dus la chemarea în service a 13.000 de mașini Tesla în Germania

Autoritățile germane vor obliga Tesla să cheme în service peste 13.000 de mașini pentru a repara o problemă aparent banală, dar care ar putea pune în pericol siguranța pasagerilor. Se pare că anumite elemente decorative din exterior sunt lipite cu adeziv neconform, care după o vreme poate să se desprindă. Dacă acest lucru se întâmplă în timp ce mașina este în mișcare, problema ar putea distrage atenția șoferului. Astfel, compania va trebui să înlocuiască aceste decorațiuni gratuit.

Autoritățile germane spun că problema pune în pericol pasagerii mașinii

Se pare că problema apare doar în cazul mașinilor Tesla Model X vândute în perioada 2015-2016. Acestea vor fi chemate în service și vor fi reparate gratuit de către companie. Cererea de a face această reparație a venit din partea KBA, Kraftfahrt-Bundesamt, agenția germană care se ocupă de transport pe teritoriul țării.

Problemele de finisaje nu sunt o noutate pentru mașinile Tesla, acestea fiind deseori livrate cu paneluri de tablă nealiniate, cu impurități în vopsea sau alte mici defecte vizuale. Aceasta este prima dată însă când o agenție de stat din Europa cere Tesla să repare aceste probleme, riscuri grave de siguranță la bordul mașinii.

O problemă similară a fost raportată și în SUA, iar Tesla a chemat la momentul respectiv 9.000 de mașini Model X în service. Atunci era specificat clar că era o decorațiune a plafonului. Totuși, nu este clar dacă cele două probleme sunt doar similare sau este vorba despre aceeași problemă.

Această veste vine însă după ce Tesla a chemat în service peste 135.000 de mașini pentru probleme la sistemul touchscreen, care controlează multe dintre sistemele importante ale mașinii. Utilizarea memoriei eMMC pentru stocarea internă a mașinii duce ca în câțiva ani aceasta să se uzeze și să nu mai permită utilizarea panoului central.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult