(P) Premio te învaţă cum să alegi anvelopele potrivite

05.12.2019
(P) Premio te învaţă cum să alegi anvelopele potrivite

„The Winter is Coming” este o expresie folosită frecvent în ultimul timp, dar este relevantă mai ales în această perioadă a anului. Chiar dacă nu a venit încă zăpada în toată ţara, este important să începem să ne pregătim şi pentru iarnă. Iar unul dintre subiectele principale este schimbarea anvelopelor.

Anvelopele de vară au performanţe mai slabe atunci când sunt folosite pe temperaturi scăzute şi pe drumuri umede sau cu zăpadă şi nu oferă aceeaşi siguranţă. Prin urmare, când eşti la volan, atunci când duci copilul la grădiniţă, mergi la cumpărături sau la serviciu, ar trebui să fii echipat corespunzător cu anvelopele potrivite. Nu trebuie să aşteptaţi prima ninsoare pentru a vă schimba pneurile, este prea târziu şi riscaţi să aşteptaţi mai mult la coadă la atelierele de service auto.

Calitatea drumurilor pe care călătorim de obicei, topografia, tipul de anvelope, tipul de maşină şi experienţa şoferului sunt factori suplimentari pe care trebuie să-i luăm în considerare atunci când schimbăm anvelopele. Dar înainte de a le schimba, ar trebui să verificaţi starea produselor pe care doriţi să le folosiţi. Specialiştii vă recomandă să cereţi ajutorul atelierelor profesionale de service auto, cum ar fi reţeaua Premio, care are peste 35 de locaţii. Angajaţii vor verifica calitatea anvelopelor dumneavoastră. – dacă sunt deteriorate, fisurate sau pur şi simplu prea vechi pentru a fi folosite. Ajutorul unui specialist vă poate fi de folos şi la cumpărarea unui set nou de pneuri.

Cum să alegi anvelopele potrivite

Atunci când alegem calitatea anvelopelor, nu ar trebui să facem economie, deoarece este vorba despre siguranţa noastră şi a familiei. Când cumpăraţi anvelope, ar trebui să luaţi în considerare, în special, potrivirea lor în funcţie de tipul vehiculului şi de obiceiurile voastre la volan – aceşti factori care au o influenţă importantă asupra uzurii anvelopelor. Dacă nu sunteţi sigur ce anvelope să alegeţi, care dintre ele ar fi potrivite pentru zona urbană şi care pentru călătoriile lungi, puteţi întreba un expert Premio.

Etichetele cerute de legislaţia Uniunii Europene ne pot ajuta, de asemenea, să alegem anvelopele. Acestea conţin informaţii despre parametrii de siguranţă şi caracteristicile de mediu ale fiecărei anvelope. Aceste etichete ne ajută să comparăm tracţiunea anvelopelor pe o suprafaţă umedă, consumul de combustibil şi zgomotul. De exemplu, dacă conduci frecvent şi mergi în călătorii lungi, ar trebui să alegi o anvelopă din cea mai mare clasă de eficienţă a combustibilului.

Eficienţa combustibilului este definită între A (cea mai mare, culoarea verde) şi G (cea mai mică, culoarea roşie). Diferenţa dintre A şi G este dată de eficienţa consumului de combustibil, de până la 7,5%. De asemenea, călătoriile mai lungi presupun şi viteze mai mari şi atunci rezultă o distanţă mai mare de frânare şi o uzură mai rapidă a anvelopelor. După cum se poate observa, felul în care conducem este influenţat de mulţi factori, de aceea este recomandat să apelăm la un service profesional pentru a ne asigura că folosim anvelopele potrivite, în condiţiile potrivite.

Programa schimbarea anvelopelor online

Având în vedere numărul tot mai mare de cerinţe ale clienţilor, service-urile auto oferă ateliere practice care încearcă să vină în ajutorul lor. Atelierele din cadrul Premio oferă posibilitatea de a programa schimbarea anvelopelor (chiar şi online), dar şi de a face alte tipuri de verificări şi servicii de siguranţă pentru maşina voastră. În plus, şoferii care nu vor să aştepte, îşi pot lăsa anvelopele şi jantele la service.

După înlocuirea orificiilor de ventilare şi echilibrare, roţile pot aştepta să fie schimbate la momentul potrivit, iar conducătorii auto se pot concentra pe alte detalii pentru a completa setul de iarnă. Atunci când alegeţi un atelier pentru schimbarea anvelopelor, merită să verificaţi ce servicii puteţi obţine acolo. De exemplu, atelierele Premio oferă servicii adiţionale rapide. Prin urmare, la o schimbare a anvelopelor, se pot face reparaţii rapide, cum ar fi geometria roţilor, schimbarea plăcuţei de frână, schimbul de ulei, înlocuirea bateriei, etc. Tot atunci, tehnicianul va efectua aşa-numitul „Premio Check” – o verificare gratuită a maşinii, în urma căreia clienţii primesc o listă cu potenţialele reparaţii necesare.

Premio  are 35 de puncte de service

Premio dispune la ora actuală de 35 de puncte de service în toată România, având disponibile ateliere de înaltă calitate, unde anvelopele pot fi schimbate, dar oferă şi servicii rapide precum verificarea şi schimbarea sistemelor de evacuare, frânare sau schimb de ulei. Reţeaua Premio a fost parte din reţeaua gigantului american Goodyear încă de la înfiinţare. De aceea, în punctele de service din România, se găsesc în principal anvelope de la brandurile Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava şi Dębica, dar nu în mod exclusiv. Includem mai jos o hartă a României cu locaţiile noastre şi numele partenerilor.

Promoţie

Anul acesta Premio oferă o oportunitate uimitoare. Să pleci la drum liniştit, fără griji pentru anvelope. Cu oferta de garanţie extinsă pentru fiecare achiziţie a unui set de anvelope de 16 inch sau mai mari, pentru toate mărcile (Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda), nu trebuie să vă mai faceţi griji pentru deteriorarea anvelopei.

Premio vă propune oferta Garanţiei Extinse pentru a vă schimba anvelopa deteriorată. Oferta este valabilă până la sfârşitul anului, iar garanţia este disponibilă timp de un an după înregistrarea pe platforma online dedicată promoţiei.

Premio a celebrat 10 ani de prezenţă în România

Anul acesta Premio a celebrat 10 ani de prezenţă în România. 10 ani de progres şi succes care au dus la construirea unei reţele de calitate, orientată către nevoile tale. Nevoile unui client extrem de exigent, care îşi doreşte un atelier modern, care nu face rabat de la calitate şi doreşte să ţină pasul cu tendinţele lumii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult