Până a murit, unii cunoscuți l-au detestat pe Alan Naiman. Astăzi este un sfânt

03.08.2020
Până a murit, unii cunoscuți l-au detestat pe Alan Naiman. Astăzi este un sfânt

Alan Naiman a fost cunoscut toată viața pentru cumpătarea lui. Bărbatul, foarte retras, își lipea uneori pantofii uzați cu bandă izolieră, căuta tot timpul reduceri la supermarket și își invita prietenii la masă în restaurante fast food.

Când a murit de cancer, la vârsta de 63 de ani, bărbatul din Washington, un fost bancher care lucra pentru o instituție publică, avea o avere de 11 milioane de dolari. Pentru a strânge acești bani, Naiman a făcut investiții și a lucrat ore suplimentare. A cheltuit foarte puțini bani pentru el însuși. Bărbatul nu era zgârcit, potrivit cunoscuților. Să economisească bani era un fel de pasiune pentru el.

Bărbatul iubea automobilele și a făcut un singur exces, când a cumpărat un automobil sport Scion FR-S. Acest lucru s-a întâmplat în 2013, anul în care fratele mult iubit al lui Naiman, care suferea de un handicap, a murit.

Mașina este cunoscută mai bine sub numele Toyota 86, dar între 2012 și 2016 a fost vândută în Canada și SUA sub marca Scion FR-S.

Nu a mai apucat să se bucure de viață

În ultimii ani de viață, bărbatul plănuia să își cumpere o casă cu o priveliște frumoasă și să călătorească, dar nu a mai apucat să își îndeplinească aceste obiective.

Cea mai mare parte a averii lui Alan Naiman a fost donată unor organizații care ajută copii săraci, bolnavi, abandonați sau cu handicap. Neiman nu avea soție și copii.

În fiecare an, în ianuarie, moartea lui este marcată de cei care beneficiază de pe urma donației lui. Dacă în timpul vieții a fost detestat de unii pentru „avariția” lui, astăzi Naiman este considerat de mulți un „sfânt”.

Sursa: CNN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult