Parrot Minikit Neo 2 HD – un kit hands-free auto uşor de utilizat şi cu autonomie foarte bună a bateriei [REVIEW]

31.07.2017
Parrot Minikit Neo 2 HD - un kit hands-free auto uşor de utilizat şi cu autonomie foarte bună a bateriei [REVIEW]
DESIGN, CARACTERISTICI TEHNICE

Un studiu realizat la jumătatea anului trecut arăta o situaţie alarmantă: la momentul respectiv, 71% dintre români recunoşteau că vorbesc ocazional la telefon sau scriu mesaje în timp ce se află la volan. Din fericire, din ce în ce mai mulţi şoferi din România îşi cumpără dispozitive hands-free Bluetooth. Vânzările de astfel de kit-uri au crescut în primele trei luni ale acestui an, la un distribuitor important, cu 70% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceste dispozitive au, fără a exagera, capacitatea de a face diferenţa dintre viaţă şi moarte pe şosele. Mai mult, este şi păcat, într-o perioadă în care există atâtea soluţii hands-free cu preţ accesibil (căşti Bluetooth, căşti wireless, kit-uri hands-free), să nu renunţi la prostul obicei de a ţine telefonul în mână sau la ureche în timp ce conduci. Printre soluţiile relativ accesibile ca preţ şi cu multe caracteristici se numără şi Parrot Minikit Neo 2 HD, un kit hands-free discret, care se montează pe parasolarul maşinii şi are o autonomie foarte bună a bateriei.

 

 

DESIGN

 

Parrot Minikit Neo este un produs cu vechime pe piaţă. Primul model a apărut în 2012. Cea de-a doua versiune, Neo 2 HD, nu diferă foarte mult, la exterior, de prima. Liniile generale de design au fost păstrate, dar sunt câteva detalii care fac diferenţa. Modelul mai nou poate fi ataşat pe parasolare mai groase, deoarece are o clamă mai mare şi mai flexibilă.

 

Principalul element care atrage atenţia la Minikit Neo 2 HD este rotiţa pentru volumul difuzorului, care poate fi folosită şi pentru a naviga prin meniurile aparatului. Aceasta este flancată de două butoane, iluminate cu LED-uri: unul (lumină verde) care îţi permită să răspunzi manual la apeluri şi altul (lumină roşie) pentru încheierea convorbirilor. Deasupra rotiţiei, în poziţia normală în care kit-ul este montat pe parasolar, se găseşte microfonul.

 

 

Cea mai mare parte a dispozitivului este ocupată de difuzor. Acesta este acoperit cu o membrană din cauciuc care vibrează pentru a produce sunetele.

 

 

Minikit Neo 2 HD mai include, pe o parte, un buton On/Off, iar pe cealaltă portul micro-USB prin care se încarcă bateria. Butonul de On/Off mai are o funcţie. Dacă este împins dincolo de marcajul On şi ţinut apăsat, kit-ul îţi va comunica vocal, prin difuzor, care este nivelul bateriei.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

 

Aplicaţie: MINIKIT Neo 2, compatibilă cu Android şi iOS

Procesor: single-core 416 MHz

RAM: 32 MB

Capacitate de stocare internă: 128 MB

Conectivitate: Bluetooth 4.0, micro-USB (pentru încărcare)

Baterie: 1.000 mAh

Putere difuzor: 3W

Microfon: multidirecţional cu funcţie de reducere a zgomotului din fundal

Greutate: 67g

Părţi pozitive

Design reuşit
Simplu de utilizat şi setat
Aplicaţie dedicată folositoare
Autonomie foarte bună a bateriei

Părţi negative

Nivelul maxim al volumului difuzorului putea fi mai ridicat
Oferă suport pentru comenzi vocale doar în limba engleză, varianta British English

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult