Porsche adaugă CarPlay și Android Auto pe mașinile lansate din anii `60 și până în prezent

24.04.2020
Porsche adaugă CarPlay și Android Auto pe mașinile lansate din anii `60 și până în prezent

Porsche nu descrie doar mașini sport scumpe și performante, ci și longevitate, iar compania este conștientă de acest lucru. Pentru a răspunde nevoilor moderne ale clienților săi, producătorul german oferă acum posibilitatea de a instala pe modele Porsche din anii `60 și până în prezent sisteme audio noi, echipate cu funcții avansate, cât și conectivitate CarPlay și Android Auto.

Compania a anunțat noile modele de sisteme de entertainment Porsche PCM și Porsche PCM Plus, dedicate mașinilor clasice din portofoliul său. Cele mai vechi modele compatibile sunt Porsche 911 din anii `60, care foloseau sisteme radio pe format 1DIN. Acestea vor folosi sistemul Porsche PCM, care este echipat cu un ecran mic, de 3,5” și vine echipat cu șase butoane și două rotițe pentru control, care se îmbină armonios cu design-ul clasic al bordului.

porsche pcm plus

Acest sistem beneficiază de software-ul său proprietar, care oferă acces la un sistem de navigație GPS, radio digital DAB+, conectivitate pe USB, card SD, mufă AUX și Bluetooth. Ceea ce va atrage însă clienții mai degrabă ar putea fi funcționalitatea CarPlay, care permite controlarea unui iPhone și rularea de aplicații direct pe ecranul touch. Astfel, poți beneficia de navigație Waze sau muzică prin Spotify și Apple Music fără să accesezi meniul telefonului.

Porsche PCM este însă o versiune mai nouă a unui sistem pe care Porsche îl vindea deja încă din 2015 pentru aceiași clienți, care venea cu majoritatea acestor funcții, însă fără conectivitate cu telefonul. Desigur, telefonul se conectează la mașină printr-o mufă USB. Din păcate, acest sistem nu este compatibil cu CarPlay wireless.

porsche pcm plus 2

Mașinile mai recente, începând cu generația 996 a mașinilor Porsche 911, sau variantele Boxter 986, vor putea beneficia însă de sistemul Porsche PCM Plus, echipat cu un ecran tactil de 7”. Acesta vine de asemenea cu butoane și rotițe, însă se instalează folosind un sistem 2DIN. Capabilitățile sunt aceleași, însă acest model vine și cu suport pentru Android Auto, pe lângă CarPlay. Avantajul acestor sisteme este însă faptul că se „împacă” bine cu sistemele audio și amplificatoarele deja instalate pe mașini, fiind realizate special pentru aceste modele, spre diferență de soluții aftermarket.

Clienții Porsche își pot instala chiar acum sistemele PCM și PCM Plus în service-uri autorizate Porsche, la prețuri de 1.439 euro pentru modelul mic și 1.606 euro pentru cel mare. Cum era de așteptat, prețurile sunt semnificativ mai mari decât ale unor sisteme de pe piața liberă. Totuși, dacă conduci un Porsche din anii `70 pe care îți permiți să îl întreții, probabil că cei 1.500 euro nu ți se par atât de mulți bani pentru confortul unor funcții moderne la bordul mașinii.

(via Slashgear)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult