Porsche cheamă în service 43.000 de mașini electrice Taycan pentru rezolvarea unei probleme grave

05.07.2021
Porsche cheamă în service 43.000 de mașini electrice Taycan pentru rezolvarea unei probleme grave
Porsche Taycan 4S (Foto: Porsche)

Mașinile electrice reprezintă ceea ce pare a fi viitorul automobilelor, multe companii anunțând termene la care vor renunța la producția de mașini pe combustibili fosili. În același timp, mașinile disponibile în acest moment pe piață atât de la branduri consacrate, cât și de la producători noi pe această piață sunt semnificativ mai scumpe decât modelele tradiționale. Astfel, este surprinzător că vehicule atât de scumpe se confruntă cu tot felul de probleme, de la Tesla la Ford și acum Porsche, multe companii au chemat în service noile lor mașini electrice. În cazul de față, Porsche cheamă 43.000 de mașini din gama Taycan în service pentru rezolvarea unei probleme.

Porsche Taycan se oprește subit din cauza unei probleme software

Cele 43.000 de modele Porsche Taycan reprezintă numărul de mașini din această gamă pe care compania germană le-a vândut la nivel global. Toate mașinile din gama Taycan vor fi reparate de companie pe gratis, pentru a rezolva o problemă gravă care duce la oprirea alimentării mașinii în mers. Asta înseamnă că există riscul de a pierde complet controlul mașinii, totul fiind electronic și alimentat de baterii.

Conform declarațiilor oficiale ale reprezentanților Porsche, toate mașinile Taycan produse și livrate până în luna iunie 2021 vor trebui să se întoarcă într-un service autorizat pentru reparații de urgență. Reparația va fi gratuită, desigur. Se pare că au fost identificate 130 de cazuri în care mașinile Taycan s-au oprit din senin, însă, din fericire, niciuna nu a fost implicată într-un accident, iar nimeni nu a fost rănit din cauza acestei probleme. Porsche spune că noile unități sunt livrate cu modificările necesare pentru a evita astfel de situație.

Se pare însă că nu este vorba despre o reparație mecanică. Prosche spune că mașinile care vor ajunge în service vor primi un update de software, care ar trebui să dureze aproximativ o oră. Mașinile Porsche Taycan pot primi actualizări software online, însă acest update pare să fie ori diferit în natură (posibil să fie o rescriere completă a software-ului mașinii), sau să fie prea mare pentru a putea fi transmis prin conexiuni de date într-un mod sigur. Având în vedere că procesul durează cam o oră, cu software-ul disponibil local, probabil că download-ul independent ar fi durat câteva ore, în funcție de banda disponibilă pe conexiunea de date.

Porsche a anunțat acest program de reparații după ce NHTSA, autoritatea care controlează siguranța pe drumurile din SUA, a somat compania să rezolve această problemă în urma unei investigații.

sursa: Porsche, via Gizmodo

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult