Prima persoană ucisă de un automobil autonom. Compania Uber suspendă testarea maşinilor fără şofer în SUA

Prima persoană ucisă de un automobil autonom. Compania Uber suspendă testarea maşinilor fără şofer în SUA
Compania Uber a dispus suspendarea testării vehiculelor fără şofer în Statele Unite după ce un autoturism autonom a lovit mortal un pieton, informează Mediafax.
 
Proiectele de testare a vehiculelor fără şofer în oraşele San Francisco, Pittsburgh, Phoenix şi Toronto au fost suspendate.
 
Un vehicul fără şofer Uber a lovit mortal un pieton, în cursul nopţii de duminică spre luni, în oraşul Tempe (statul Arizona).
 
Incidentul rutier este investigat de Direcţia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din SUA.
 
 
În momentul accidentului, în vehiculul autonom se afla un operator al companiei Uber care avea rol de observator. În maşină nu se aflau pasageri.
„Gândurile noastre sunt la familia victimei. Cooperăm în totalitate cu autorităţile locale în investigarea incidentului”, a comunicat compania Uber.

În urmă cu un an, Uber a oprit temporar acelaşi program de testare a maşinilor autonome, după un alt accident, care nu s-a soldat cu rănirea gravă a niciunei persoane..

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video