Primele imagini și specificații ale mașinii electrice DeLorean Alpha 5. FOTO

30.05.2022
Primele imagini și specificații ale mașinii electrice DeLorean Alpha 5. FOTO

DeLorean Motor Company a dezvăluit în sfârșit primele imagini complete cu prima sa mașină electrică, numită Alpha 5. Aceasta nu este tocmai similară cu modelul original din anii ’80 cu unghiuri drepte, așa cum ne-am fi așteptat, adoptând un design mai modern, cu linii curbate. Totuși, ușile în formă de aripi de vultur rămân și pe noul model. Design-ul interior pare să fie minimalist, așa cum vedem și la Tesla, iar, acum, avem pentru prima dată și informații despre performanța mașinii.

Design-ul DeLorean Alpha 5 nu este inspirat de cel al modelului original

DMC a promis în urmă cu doar câteva luni că va dezvălui mașina în cadrul evenimentului Pebble Beach Concours d’Elegance, care va avea loc pe 18 august. Totuși, până atunci, avem la dispoziție primele imagini cu mașina, care par a fi mai degrabă modele 3D decât un vehicul real. Peste trei luni vom vedea însă mașina reală.

delorean alpha 5

Pe lângă design-ul general, noutățile legate de DeLorean Alpha 5 sunt la nivelul performanțelor. Compania DMC a publicat primele informații despre viteza, accelerație, autonomie și capacitatea bateriei pe care le plănuiește pentru varianta finală a mașinii. Se pare că DeLorean Alpha 5 va fi un adevărat concurent pentru mașinile electrice din piață. Mașina va oferi loc pentru patru persoane înăuntru, dar este disponibilă doar în variantă cu două uși.

Aceasta va fi o mașină electrică de performanță înaltă

Fiind vorba despre un DeLorean, care este considerată o mașină sport, faptul că va oferi accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,99 secunde nu este tocmai ceva surprinzător. Și alte mașini electrice se laudă cu performanțe similare. Este interesant însă că DeLorean oferă și timpul pentru 0-88 mile pe oră pentru Alpha 5, făcând astfel referire la filmele Back to the Future, unde mașina putea să călătorească în timp doar după ce atingea această viteză. În cazul noului model electric, 88 mile, sau 141 km/h pot fi atinși în 4,35 secunde.

delorean alpha 5

Viteza maximă a lui DeLorean Alpha 5 este de 249 km/h (155 mph) și va oferi o autonomie de cel puțin 300 de mile, adică 482 km, cu o baterie de 100 kWh (sau chiar mai mare). Se pare că anumite detalii nu sunt tocmai finalizate, dar estimările sunt realizate la standardul EPA, fără o certificare oficială.

Probabil că aceasta va fi singurul „preview” pe care îl vom avea pentru DeLorean Alpha 5 înainte de dezvăluirea oficială din luna august. Site-ul oficial este acum deschis pentru cei care s-au abonat din timp, însă compania va deschide site-ul de mâine, 31 mai, pentru toată lumea

delorean alpha 5 interior

sursa: DeLorean (oficial)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult