Principalul motiv pentru care jumătate dintre şoferii români nu se pot relaxa la volan

Principalul motiv pentru care jumătate dintre şoferii români nu se pot relaxa la volan

Potrivit unui studiu realizat recent de STEM/MARK pentru MARS, arată că aproximativ 58% dintre şoferii români se bucură de şofat, însă sunt şi factori care le influenţează călătoria într-un mod negativ. Adesea, şoferii români declară că ceilalţi participanţi la trafic reprezintă cea mai importantă sursă de stres. De asemenea, ei pun pe seama furiei de moment şi a disconfortului transformarea şofatului într-o experienţă neplăcută, în care le este distrasă atenţia şi subminată încrederea în sine la volan.

Studiul mai arată că, pentru două treimi dintre şoferii români, pasagerul potrivit le poate transforma călătoria cu maşina într-o experienţă mult mai plăcută. Nu în ultimul rând, potrivit şoferilor români, muzica preferată, cafeaua sau guma de mestecat sunt factori care contribuie la creşterea gradului de satisfacţie şi încredere în timpul călătoriei cu maşina. Potrivit unor studii, mestecatul de gumă creşte nivelul de concentrare. 

 

Foto: Pixabay

 

Studiul a confirmat faptul că 52% dintre respondenţi sunt distraşi de şoferii neatenţi şi agresivi, în timp ce 38% îşi fac griji pentru starea drumurilor, vremea rea sau pasagerii zgomotoşi. Toţi aceşti factori externi le provoacă şoferilor o stare de stres şi disconfort – peste jumătate dintre ei au confirmat acest lucru.

 

Odată cu acest studiu, Orbit a anunţat că lansează o nouă aromă într-un nou ambalaj special creat pentru a se potrivi în compartimentele din interiorul maşinii: Orbit Bubblemint într-o sticluţă de 60 de drajeuri, concepută pentru călătoriile cu maşina. 

 

Sondajul a fost realizat online pe un panel de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18-60 ani în perioada 28 noiembrie – 6 decembrie 2016, în total 500 respondenţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult