Producătorul de motociclete Harley Davidson anunță Serial 1, prima sa bicicletă electrică

28.10.2020
Producătorul de motociclete Harley Davidson anunță Serial 1, prima sa bicicletă electrică

Harley Davidson este probabil cel mai ușor de recunoscut brand de motociclete, cu motoare mari și puternice care scot un sunet specific, ușor de recunoscut în special de către cei pasionați. Totuși, compania se uită și spre viitor și direcția în care mobilitatea pe două roți se îndreaptă. Așa a apărut Serial 1 Cycle Company, o nouă divizie Harley Davidson, care a apărut din laboratoarele de cercetare și dezvoltare interne, cu scopul de a produce biciclete electrice. Primul model a fost prezentat oficial și urmează să ajungă pe piață la începutul anului viitor.

Serial 1 este o nouă divizie Harley Davidson

Prima bicicletă electrică Serial 1 a apărut într-un clip de prezentare al companiei, însă aici vedem doar design-ul său, nu și specificațiile sale hardware. Pe site-ul companiei Serial 1 a apărut o numărătoare inversă, în care este sugerat că vom afla mai multe informații pe data de 16 noiembrie. Lansarea oficială este programată pentru luna martie din 2021.

Ce putem observa însă este că Serial 1 are un design inspirat în special de prima motocicletă Harley Davidson, de la începutul secolului trecut. Aceasta vine cu un cadru negru și cauciucuri albe, un cadru subțire și o șa clasică din piele de culoare maro. În partea din față, logo-ul brandului se aprinde, iar manșoanele par a fi realizate din funie. Frânele ambelor roți sunt pe disc, iar întregul „pachet” pare să fie unul premium. Prețurile pentru o bicicletă electrică Serial 1 de la Harley Davidson sunt așteptate să fie de ordinul miilor de dolari.

Se pare că piața de biciclete electrice este în creștere, iar Harley Davidson o vede ca o oportunitate să își crească afacerile în noi domenii. Compania valora la bursă peste 15 miliarde de dolari anul trecut, iar bicicletele electrice ar putea fi un factor important în creșterea acestei valori pe termen lung.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult