Revoluţie în transporturi sau făcătură? Un startup misterios susţine că a dezvoltat un camion hibrid cu zero emisii poluante

Autor: Adrian Popa 02.08.2016
Revoluţie în transporturi sau făcătură? Un startup misterios susţine că a dezvoltat un camion hibrid cu zero emisii poluante
Nikola Motor Company, un nou startup auto apărut de nicăieri, a anunţat un camion hibrid despre care susţine că nu are emisii poluante. Potrivit startup-ului, modelul Nikola One poate rula peste 1600 de kilometri pe energie electrică. Acumulatorii sunt încărcaţi, în mers, cu ajutorul unei „turbine pe gaz comprimat” care, cumva, nu poluează. Autonomia este impresionantă dacă o comparăm cu cea de 200 de km a camionului sută la sută electric Mercedes-Benz Urban eTruck prezentat recent de Daimler. 
 
Citeşte şi: Mercedes-Benz a prezentat primul camion de mare capacitate 100% electric
 
Trevor Milton, directorul executiv al Nikola Motor Company, nu a dezvăluit secretele din spatele tehnologiei. El s-a mulţumit să spună că este vorba de un nou tip de rafinare a gazului şi multă inginerie.
 
De obicei motoarele pe gaz emit cu 6-11% mai puţine noxe care cauzează efect de seră decât cele pe benzină, potrivit Departamentului Energiei din SUA. 
 
 
Mulţi experţi auto sunt sceptici în ceea ce priveşte proiectul Nikola One, deoarece, în afară de o imagine cu camionul, cei de la Nikola Motor nu au oferit detalii. Totuşi, compania susţine că a înregistrat mai mult de 7.000 de rezervări pentru vehicul şi avansuri în valoare de 2,3 miliarde de dolari. 
 
Nikola Motor Company a transmis că va prezenta în detaliu camionul pe 2 decembrie în acest an.