Rivala Tesla de la care gigantul Hertz cumpără 65.000 de mașini electrice

05.04.2022
Rivala Tesla de la care gigantul Hertz cumpără 65.000 de mașini electrice
Foto: Profimedia Images

Gigantul The Hertz Corporation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mondială de închirieri de vehicule, a comandat 65.000 de mașini electrice de la o rivală a Tesla.

Compania a ales Polestar, iar majoritatea modelelor cerute sunt sedanuri Polestar 2. Mașinile vor fi livrate în următorii cinci ani. Primele unități vor fi folosite de Hertz în Europa, iar ulterior acestea vor ajunge în flotele din America și Australia.

Polestar 2 are o autonomie maximă, cu pachetul de baterii de 75 kWh, de 570 de km. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde și atinge o viteză maximă de 205 km/h. Prețurile încep de la 46.000 de dolari.

Compania de închirieri de mașini și-a propus să opereze o flotă cu emisii reduse. Anul trecut, Hertz a comandat 100.000 de automobile Tesla Model 3, care vor fi livrate în a doua parte a acestui an. Compania estimează că va închiria 50.000 dintre aceste mașini startup-ului Uber.

Hertz a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că este dispusă să colaboreze și cu alți producători de automobile electrice de pe piețele pe care activează. Compania încearcă să se reinventeze sub bagheta noului CEO, Stephen M. Scherr, un fost director din cadrul băncii Goldman Sachs.

Citește și: Satul de munte în care există 40 de mașini Tesla a devenit atracție turistică

Hertz s-a relistat pe bursă în luna noiembrie 2021 după ce a trecut prin procedurile de faliment. Cu ocazia ofertei publice inițiale, Hertz a atras fonduri de 1,3 miliarde de dolari.

În acest moment, compania are o capitalizare de peste 10 miliarde de dolari.

La rândul său, compania Polestar, controlată de gigantul chinez Geely, va fi listată pe bursă în a doua parte a acestui an.

Tot mai multe companii internaționale fac trecerea spre vehicule electrice. O altă companie suedeză, Volvo Trucks, a anunțat că a primit o comandă de 110 vehicule de la Maersk.

Gigantul din industria de livrare de mărfuri a anunțat că intenționează să comande și 300 de camioane electrice high-tech Einride.

Sursa: CNN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult