Satul de munte în care există 40 de mașini Tesla a devenit atracție turistică

25.03.2022
Satul de munte în care există 40 de mașini Tesla a devenit atracție turistică

Există un sat în care sunt 40 de automobile Tesla, fapt care a transformat localitatea într-o atracție turistică.

Numit „Satul Tesla”, Panzhiga se află în munții din provincia Yunan din China. Localitatea a devenit faimoasă după ce un clip video despre proprietarii de mașini electrice de acolo a fost publicat pe rețeaua de socizalizare Weibo. Înregistrarea a fost postată de contul oficial al companiei americane, care are o mare fabrică de automobile în statul asiatic.

Primul posesor de mașină electrică din sat a fost Cai Run, care a părăsit Panzhiga, pentru a studia, la 12 ani. După o carieră de succes, bărbatul s-a întors în localitate, în luna mai din 2021, cu un vehicul Tesla.

În satul natal, bărbatul și-a deschis o pensiune, deservită de mai multe mașini Tesla. Ulterior, el le-a vorbit sătenilor despre beneficiile aduse de aceste automobile, iar numărul proprietarilor a crescut rapid.

Citește și: Resursa valoroasă pe care Tesla lui Elon Musk o consumă în cantități nesustenabile. Fabrica din Europa, în pericol

Vestea despre satul prietenos cu vehiculele nepoluante s-a dus în toată China, iar despre Panzhiga a aflat și conducerea filialei Tesla din țară. Astfel, în localitate a fost montată prima stație Supercharger semnată chiar de Elon Musk, CEO-ul companiei auto.

Tesla

Mașinile au atras legiuni de turiști dornici să vadă „Satul Tesla”. Deoarece încă nu sunt suficiente locuri de cazare, unele SUV-uri Model Y au fost transformate în campere care pot fi închiriate.

Mai mult, agricultorii din Panzhiga sunt avantajați de costurile mai reduse cu întreținerea și operarea mașinilor electrice. Un producător de carne livra marfa la 160 de kilometri distanță cu un vehicul tradițional, iar combustibilul costa echivalentul a 16 dolari. Cu mașina electrică, energia pentru cursă îl costă doar 5 dolari.

Revenind la omul de la care a pornit totul, Cai Run deține acum șase automobile Tesla și nu se va opri aici.

Sursa: Teslarati

Foto: Tesla China

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult