Samsung prezintă un ”cockpit digital” pentru autoturisme, cu ecran de 49 inch retractabil

25.01.2021
Samsung prezintă un ”cockpit digital” pentru autoturisme, cu ecran de 49 inch retractabil

Samsung ilustrează o modalitate de a te distra la volan cu un ecran de 49 inch, transformat într-un cockpit digital care se ridică peste parbriz atunci când nu conduci autoturismul.

Ideea este să transformi autoturismul într-un fel de birou/centru de divertisment mobil, din care să poți lucra în deplasare, sau valorifica într-un mod plăcut timpii petrecuți în parcările de pe drumul către destinația de vacanță. Pentru a nu fi complet inutil în restul timpului, ecranul de 49 inch rămâne parțial vizibil atunci când folosești autoturismul, luând rolul consolei centrale și panoul cu instrumente de bord.

Luând exemplul Tesla, ecranul de 49 inch folosit în combinație cu volanul și pedalele ar putea fi baza unui simulator auto foarte convingător. Demonstrat și la ediția CES 2018, cockpit-ul digital gândit de Samsung este însă „centrat pe simplificarea comunicațiilor și livrarea de experiențe on-the-go”.

„Digital cockpit 2021 este o soluție care transformă o mașină personală într-un la un spațiu pentru desfășurarea activităților de zi cu zi”, a declarat Wonsik Lee, vicepreședintele executiv și șeful grupului de cercetare și proiectare al diviziei Samsung’s Automotive Electronics Business Team.

cockpit digital

Spre deosebire de alte concepte dezvăluite înainte de criza COVID-19, cockpit-ul digital gândit de inginerii Samsung are drept scop nimic mai puțin decât transformarea autoturismului personal într-un birou mobil, ceea ce, până la urmă, se potrivește de minune conceptului de muncă la distanță.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult