Scythe – o maşină de cosit de 1.005 cai putere

11.11.2008
Scythe – o maşină de cosit de 1.005 cai putere

Tot ce-ţi trebuie pentru a putea construi o Scythe, sau Coasă pe româneşte, este un atelier auto bine dotat şi multă imaginaţie. Cu toate piesele şi materialele de construcţie la dispoziţie, mai ai nevoie doar de un coşmar din care să extragi formele viitoarei tale creaţii cu care vei speria vizitatorii salonului auto american de tuning SEMA. Galpin Auto Sports (GAS) este compania care a fost capabilă de aşa ceva şi dacă numele nu vă spune prea multe, atunci aflaţi că ei sunt cei din spatele show-ului Pimp My Ride.

Aveti voie sa va speriati cand vedeti o Scythe (Coasa)

Scythe nu a fost creată de la zero. Nebunia a început cu un Ford Mustang GT decapotabil din 2008. Din el se pare că a rămas doar şasiul, aproape tot fiind înlocuit, de la interior şi uşi, până la roţi şi motor. Acesta din urmă trebuia să fie la fel de monstruos ca şi înfăţişarea Coasei, aşa că au pus două turbocompresoare Magnuson pe un motor Ford Racing de 5 litri şi au obţinut 1.005 cai putere. Interiorul se remarcă prin abundenţa de gadgeturi şi sisteme high tech. Un PC barebone XPC de la Shuttle recunoaşte comenzile vocale ale utilizatorului şi controlează deschiderea uşilor, garda la sol şi alte 22 de facilităţi.

Scythe are la baza un Ford Mustang GT decapotabil

Când ambii pasageri au veleităţi de pilot, nu trebuie să schimbe locurile pentru a încerca pe rând monstrul Scythe. Asta deoarece fiecare are la dispoziţie volan şi pedale retractabile. Numele maşinii este subliniat de forma jenţilor şi detaliile frontale care s-ar putea să nu fie chiar legale pentru utilizarea pe stradă. Mulţi au criticat maşina ca fiind urâtă şi într-un fel îi înţelegem. Nu putem să nu recunoaştem însă faptul că este o creaţie unică şi cu personalitate care va întoarce capetele pe stradă la fel de mult ca un Lamborghini sau un Ferrari. Mai multe detalii şi imagini despre Scythe găsiţi pe site-ul ProMotor.ro.

Scythe motorul cu doua turbine produce 1.005 CP

Scythe poate fi condusa de oricare din pasageri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News